Olet tässä

Morsiussaaren tonttien hinnoittelu- ja luovutusperiaatteissa kuullaan vielä asianosaisia jaoston linjauksen pohjalta

30.10.2018

Kaupunginhallitus päätti kokouksessaan 29.10. kuulla vielä kirjallisesti asianosaisia konserni- ja kaupunkikehitysjaoston Morsiussaaren tonttien hinnoittelu- ja luovutusperiaatteita kokevan esityksen pohjalta. Asiasta päätettiin yksimielisesti kaupunginjohtajan muutetun päätösesityksen mukaisesti. Asia käsitellään kaupunginhallituksessa 26.11. Kaupunginhallituksen käsittelyn jälkeen asia menee valtuuston päätettäväksi.

Morsiussaaressa on kaikkiaan 58 tonttia. Niiden koko on ratkaistu vuonna 2017 hyväksytyssä asemakaavassa. Rannan vesijättö on laskettu kuuluvaksi tonttiin eikä sitä ole kaavoitettu esimerkiksi yleiseksi alueeksi. Tontteja ei voida jakaa pienemmiksi. Kaikilla tonteilla on sama rakennusoikeus eli 300 kerrosneliömetriä.

Konserni- ja kaupunkikehitysjaosto linjasi kokouksessaan 8.10.2018 tonttien hinnoittelun suuntaviivat, joiden mukaan omarantaisten tonttien keskihinta on 70 525 euroa, joskin yksi tontti poikkeaa tästä linjasta hyvän sijaintinsa vuoksi. Ei-omarantaisten tonttien keskihinta on 43 676 euroa. Tonttien yhteisarvo on näin hinnoiteltuna noin 3,9 miljoonaa euroa.

Hinnoittelua varten kaupunki pyysi kahdelta ulkopuoliselta taholta arviot alueen tonttien arvoista. Hinnoittelussa tutkittiin vastaavien tonttien hintoja sekä Kokkolassa että lähikuntien rannikkoalueilla.

Omakotirakentamiseen tarkoitetut tontit luovutetaan vain myymällä. Huvilakäytössä jatkaville annetaan mahdollisuus vuokrata tontti viideksi vuodeksi.  Vuokralainen voi tänä aikana ostaa tontin myyntiajankohdan hinnalla.

Sivun alkuun

Päivitetty 30.10.2018 | Lähetä palautetta | Tulosta