Olet tässä

Nuori Kokkola -palkinto Airsoft trooperille ja Brita Maria Renlunds minne säätiölle

21.11.2018

Kokkolan kaupungin sivistyslautakunta jakaa vuosittain Nuori Kokkola -palkinnon. Nuori Kokkola -palkinto myönnetään henkilölle tai yhteisölle, joka on ansioituneesti edistänyt kokkolalaisten nuorten hyvinvointia, osallisuutta ja aktiivisuutta. Sivistyslautakunta on 24.10.2018 pidetyssä kokouksessa päättänyt myöntää Nuori Kokkola tunnustuksen kahdelle taholle Airsoft Troopperille ja Brita Maria Renlundin säätiölle.

Airsoft Trooper

Airsoft trooper järjestää Airsoftin* harrastajille mahdollisuuden pelata maksutta kaksi kertaa viikossa torstaisin ja sunnuntaisin. Pelaamista harrastetaan Kokkolassa kahdella kyseiseen tarkoitukseen varatulla alueella. Pelikerrat kokoavat n. 20-60 harrastajaa/kerta. Harrastajien ikähaitari on 8-50 ikävuoden välillä. Harrastajista n. puolet ovat nuoria.

Sivistyslautakunta päätti valita Airsoft troopperin tunnustuksen saajaksi vedoten siihen, että he toiminnallaan laajentavat nuorten harrastusmahdollisuuksia Kokkolassa ja aktivoivat nuoria liikunnalliseen harrastukseen jossa aikuiset ja nuoret toimivat yhdessä.

Stiftelsen Brita Maria Renlund minne sr.

Brita Maria Renlundin säätiö on Karl Herman Renlundin vuonna 1918 perustama ruotsinkielinen säätiö jonka tehtävänä on mm. edistää lasten ja nuorten hyvinvointia. Säätiö oli 100-vuotisjuhlavuotensa kunniaksi aloitteellinen Kokkolan kaupungin suuntaan ja antoi kaupungille merkittävän lahjoituksen joka johti Hollihaassa sijaitsevan nuorille tarkoitetun Brita Marian puiston rakentamiseen.

Sivistyslautakunta päätti valita tunnustuksen saajaksi Brita Maria Renlundin säätiön, koska säätiön toimet olivat keskeisin tekijä Brita Marian puiston perustamiselle. Brita Marian puisto on opetuksellinen aktiviteettipuisto, joka luo erinomaiset edellytykset nuorten yhdessäololle ja liikkumiselle.

Toivotamme median edustajat ja tunnustuksen saajat tervetulleiksi jakotilaisuuteen Lasten oikeuksien päivänä 20.11 klo. 20.00 Nuorisokeskus Vingelle. 

Päivitetty 20.11.2018 | Lähetä palautetta | Tulosta