Olet tässä

Palvelusetelijärjestelmä varhaiskasvatuspalveluihin

13.11.2018

Kaupunginhallitus päätti kokouksessaan 12.11. käynnistää valmistelut varhaiskasvatuspalvelujen palvelusetelijärjestelmän käyttöön ottamiseksi. Päätöksen mukaan yksityisen varhaiskasvatuspalveluiden periaatteet tulevat kaupunginhallituksen ja edelleen kaupunginvaltuuston arvioitavaksi ensi vuoden toukokuuhun mennessä.

Kaupunginhallitus päätti antaa sivistyslautakunnan tehtäväksi valmistella palvelusetelimallin sääntökirjan ja palvelusetelin arvon määrittelemisen sen pohjalta. Varhaiskasvatuspalveluiden tehtävänä on valmistella nykyisten yksityisten varhaiskasvatuspalvelujen sopimuksien muuttaminen palvelusetelimallin mukaisiksi 1.9.2019 alkaen.

Lisäksi varhaiskasvatuspalvelujen ja sivistyskeskuksen tehtäväksi päätettiin antaa palvelusetelimallin mukaisten uusien palvelujen toteuttamisen mahdollisuuksien arviointi hankekohtaisesti.

Tällä hetkellä Kokkolassa yksityisen varhaiskasvatuksen osuus on noin 7 prosenttia. Yksityistä palvelutuotantoa on sekä ostopalveluna että yksityisenä toimintana, jota kaupunki tukee sivistyslautakunnassa hyväksyttyjen määrärahojen puitteissa.

Kaupunginhallitus käsitteli kokouksessaan 20.8. varhaiskasvatuspalveluilta pyytämäänsä selvitystä yksityisten varhaiskasvatuspalveluiden tuottamisesta ja päätti pyytää sivistyslautakunnalta lausunnon asiasta.

Sivistyslautakunnan lausunnon mukaan yksityisen varhaiskasvatuksen lisääminen Kokkolassa tulisi tapahtua hankekohtaisen arvioinnin kautta siten, että palvelu täydentäisi kunnallisia palveluita alueilla, joilla päivähoitopaikkojen kysyntä on suurta.

Sivun alkuun

Päivitetty 13.11.2018 | Lähetä palautetta | Tulosta