Olet tässä

Pelastuslaitos kehottaa erityiseen varovaisuuteen tulen käsittelyssä

24.5.2018

Keski-Pohjanmaan ja Pietarsaaren alueen pelastuslaitos kehottaa kansalaisia ottamaan huomioon tulipalon todelliset riskit. Helposti syttyvän maaston läheisyydessä ei saa sytyttää tulta, tehdä tulitöitä tai muuta kipinöintiä tai lämpöä aiheuttavia töitä. Nuotiota tai muuta avotulta ei saa sytyttää, jos olosuhteet kuivuuden, tuulen tai muun syyn vuoksi ovat sellaiset, että metsäpalon, ruohikkopalon tai muun tulipalon vaara on ilmeinen.

Kauniin kevään myötä myös maasto on nyt todella kuivaa. Eilen syttyi Keski-Pohjanmaan ja Pietarsaaren alueen pelastuslaitoksen toimialueella maastopaloja, joista osa työllistää pelastuslaitosta edelleen. Pelastustoiminta jatkuu edelleen Lähdenevalla.

Koko pelastuslaitoksen resurssit ovat olleet käytössä viimeisen vuorokauden aikana. Puolen yön paikkeilla pelastuslaitos sai Lähdenevalle avukseen 30 varusmiestä Niinisalosta. Lisäksi rajavartiolaitoksen helikopteri oli illalla useamman tunnin mukana sammutustöissä käyttäen sammutusvesisäkkiä  ilmasammutuksella. Sammutustöihin osallistuu myös useita traktoreita vedenajoon.

Sammutustyöt ja jälkisammutus jatkuvat Lähdenevalla vielä pitkään. Olosuhteet ovat vaikeat, koska savuavia palopesäkkeitä on palaneella alueella runsaasti.

Sivun alkuun

Päivitetty 24.5.2018 | Lähetä palautetta | Tulosta