Olet tässä

Perhon kunta KOSEKin osaomistajaksi 7 %:n osuudella

11.12.2018

Kokkolan kaupunki ja Perhon kunta tiivistävät yhteistyötään yritysneuvonnan ja -kehittämisen, sekä elinkeinohankkeiden koordinoinnin osalta siten, että Perhon kunta tulee osaomistajaksi KOSEKin 7 %:n omistusosuudella.

Samalla Perhon kunta vahvistaa Kokkolan kaupungin yhtiölle rahastoimaa SVOP-rahastoa vastaavalla summalla.

Perhon kunta on ostanut KOSEKilta yritysneuvonta ja -kehittämispalvelut vuoden 2018 ajan ostopalvelusopimuksella ja yhteistyö on toiminut hyvin. 

- Perhon kunta haluaa tällä osakkuudella sitoutua oman elinkeinopolitiikkansa osana strategiseen ja operatiiviseen yhteistyöhön Kokkolan kaupungin kanssa. Tavoitteena on turvata kunnassa toimiville yrityksille ja yrittäjyyttä suunnitteleville toimijoille resursseiltaan ja osaajapääomaltaan toimivat palvelut. Osakkuudella halutaan viestiä myös yhtiölle ja sen henkilöstölle, sekä asiakasyrityksille yritysneuvonnan ja -kehittämisen jatkuvuutta, perustelee kunnanjohtaja Lauri Laajala osakkuutta. 

KOSEKin päätoimitilat sijoittuvat Kokkolaan. Perhon kunta järjestää yhtiölle omista tiloistaan Perhossa asemapaikkaansa pitävän yrityskehittäjän toimisto- ja muut tarvittavat neuvottelu- ja yritystapahtumatilat.

Osakassopimuksen lisäksi päivitetään yhtiön yhtiöjärjestystä, jossa huomioidaan omistuspohjan laajentuminen sekä laaditaan KOSEKin, Kokkolan kaupungin ja Perhon kunnan välille kolme (3) vuotta kerrallaan kattava palvelusopimus. Palvelusopimuksessa omistajat sitoutuvat yhtiön perusrahoitukseen, määritellään yhtiön osakkaille tuottamat palvelukokonaisuudet sekä yhtiön toimintaa mittaavat mittarit tavoitetasoineen.

- KOSEKin osakaspohjan laajentumisella mahdollistetaan useamman kunnan alueella yritysneuvonnan osaamisen hyödyntäminen. Se on myös avaus yritysneuvonnan osalta maakunnalliseen suuntaan, millä pystytään vastaamaan maakuntauudistuksen tuomiin muutoksiin, toteaa Kokkolan kaupunginhallituksen puheenjohtaja Reino Herlevi. 

Päivitetty 11.12.2018 | Lähetä palautetta | Tulosta