Olet tässä

Polttoaineen jakelupaikoista selvitys

28.8.2018

Polttoaineen jakelupaikkojen tarkastelu kartoittaa nykyiset jakelupaikat ja niiden ympärillä olevan väestöpohjan sekä ohiajavan liikenteen määrän. Selvitys kattaa kanta-Kokkolan alueen, jolla on tällä hetkellä 20 polttoaineen jakelupaikkaa.

Toimialan yrityksiltä on vuoden 2018 aikana tullut huomattava määrä kyselyitä polttoainejakeluverkoston kehittämisestä. Kehittämistarpeet perustuvat muuttuneisiin ympäristökriteereihin, vuokrasopimusten päättymiseen sekä uusien liikennepolttoaineiden, kuten sähkön ja kaasun jakelun tarpeisiin.

Polttoainejakelupaikkojen sijoittumiseen vaikuttavat lainsäädäntö ja kaupunkiympäristön kehittyminen, johon sisältyy yhtenä osana uusien asuntoalueiden rakentuminen eri puolille kaupunkia.

Kattava selvitys tuottaa tietoa maankäytön suunnitteluun sekä kaupunkirakenteen kehittämiselle. Se on laadittu tunnistamaan tulevaisuuden potentiaaliset jakelupaikat.

Konserni- ja kaupunkikehitysjaosto käsitteli selvityksen kokouksessaan maanantaina 27. elokuuta. Selvitys on tausta-aineisto päätösten valmisteluun jatkossa. Sellaisenaan se ei johda välittömiin toimenpiteisiin.

Päivitetty 28.8.2018 | Lähetä palautetta | Tulosta