Olet tässä

Presidentinvaalin äänestys lähestyy

10.1.2018

Presidentinvaalin ennakkoäänestys alkaa keskiviikkona 17. tammikuuta jatkuen 23.1. saakka. Ennakkoäänestyspaikkoja Kokkolassa ovat Kokkolan kaupungintalo, Kälviän ja Lohtajan kirjastot sekä Ullavan aluetoimisto.

Ensimmäisen kierroksen varsinainen vaalipäivä on sunnuntai 28.1. Silloin on eri puolilla Kokkolaa kaikkiaan 21 äänestyspaikkaa.

Mikäli vaalissa tulee toinen kierros, ennakkoäänestys tapahtuu ajalla 31.1.–6.2. samassa neljässä paikassa kuin ensimmäisellä kierroksella. Varsinainen vaalipäivä toisella kierroksella on sunnuntai 11.2, ja käytössä on samat 21 äänestyspaikkaa kuin ensimmäisenä varsinaisena vaalipäivänä.

Äänestyspaikka määräytyy äänestäjän 8.12.2017 olleen kotikunnan mukaan.

Kotiosoitteeseen tulee Väestörekisterikeskuksen postittamana ilmoitus äänioikeudesta presidentinvaalissa. Äänestämässä voi käydä myös ilman tätä ilmoitusta. Henkilöllisyyden todistava kuvallinen henkilökortti riittää äänestyspaikalla.

Ennakkoäänestämisen voi tehdä missä tahansa ennakkoäänestyspaikassa kotimaassa tai ulkomailla kotikunnasta riippumatta. Varsinaisena vaalipäivänä voi äänestää vain siinä äänestyspaikassa, joka on mainittu Väestörekisterikeskuksen lähettämässä äänioikeusilmoituksessa.

Jos on muuttanut kotipaikkakuntaa 8.12.2017 jälkeen, äänestyspaikan voi tarkistaa ottamalla yhteyttä maistraattiin.

Vuoden 2018 presidentinvaalissa on äänioikeutettu jokainen Suomen kansalainen, joka saavuttaa 18 vuoden iän viimeistään vaalin ensimmäisenä vaalipäivänä eli 28. tammikuuta.

Lisätietoja ja varsinaisen äänestyspäivän äänestyspaikat löytyvät kaupungin www-sivulta kohdasta Oikopolut> Osallistu ja vaikuta> Vaalit ja äänestäminen.

Yleistietoa presidentinvaalista löytyy oikeusministeriön ylläpitämältä Vaalit.fi -sivulta.

Sivun alkuun

Päivitetty 10.1.2018 | Lähetä palautetta | Tulosta