Olet tässä

Kaupungin uudesta strategiasta on laadittu video

21.2.2018

Kokkolan kaupungin strategiasta 2018−2021, Rohkeasti uudistuva Kokkola, on laadittu video. Vajaan kahden minuutin mittainen video kiteyttää strategian pääteemat: sopivasti lähellä, houkuttava ja koukuttava kaupunki, onnistumme yhdessä, resurssiviisas kaupunki.

Kaupunki haluaa tuoda strategiaa lähemmäksi kuntalaisia ja muita kiinnostuneita strategiavideon keinoin. Videosta saa lyhyessä ajassa käsityksen strategiasta ja sen pääkohdista. Sitä on tarkoitus myös käyttää strategian suullisen esittelyn tukena.

Video on tehty yhteistyössä kokkolalaisen mainos- ja viestintätoimiston kanssa strategiaesitteen laadinnan yhteydessä. Video on katsottavissa suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi kaupungin Youtube –kanavalla sekä kaupungin verkkosivujen kautta osoitteessa www.kokkola.fi/strategia.

Kaupunginvaltuusto hyväksyi kaupungin uuden strategian 13.11.2017. Strategia linjaa kuntalain edellyttämällä tavalla kaupungin toimintaa kuluvan valtuustokauden eli vuodet 2018–2021. Se painottaa uusia näkökulmia kaupungin toimintaan: uudistuminen, palveluprosessien tarkastelu, kuntalaisten osallistuminen palvelujen tuotantoon sekä yhteistyö niin yritysten, kuntayhteisöjen kuin valtakunnallisten toimijoiden suuntaan.

Strategiaprosessiin kuuluu strategian lisäksi poikkihallinnollisten ja toimialakohtaisten kehittämisohjelmien päivittäminen ja laadinta. Kehittämisohjelmat tukevat strategian tavoitteita ja toteuttavat sitä. Kehittämisohjelmien pohjalta puolestaan toimialoilla laaditaan vuosittaiset toimintasuunnitelmat.

Strategian toteutumista seurataan toimialoilla ja kaupungin johtoryhmässä. Kaupunginhallitus seuraa strategian toteutumista kahdesti vuodessa tilinpäätöksen ja talousarvion yhteydessä ja strategian toteutumisen seuranta esitetään kaupunginvaltuustolle kerran vuodessa tilinpäätöksen yhteydessä.

Sivun alkuun

Päivitetty 21.2.2018 | Lähetä palautetta | Tulosta