Olet tässä

Urheilupuiston/keskuspuiston yleissuunnitelma asetetaan nähtäville

2.10.2018

Konserni- ja kaupunkikehitysjaosto käsitteli urheilupuiston/keskuspuiston yleissuunnitelmaa kokouksessaan 1.10.2018. Jaosto päätti asettaa suunnitelman yleisesti nähtäville mielipiteitä varten sekä pyytää asianosaisilta lausunnot. Lausuntoja tullaan pyytämään mm. urheiluseuroilta ja yleissuunnitelmasta on tarkoitus järjestää yleisötilaisuus lokakuun loppupuolella. Yleissuunnitelma etenee kaupunginhallituksen hyväksyttäväksi. 

Kaupunginhallitus päätti kokouksessaan 8.1.2018 käynnistää urheilupuiston / keskuspuiston suunnittelun sekä nimesi sitä varten työryhmän, johon kuuluvat valtuuston puheenjohtaja, kaupunginjohtaja, kehitysjohtaja, liikuntatoimenjohtaja, kaupunkisuunnittelupäällikkö, talouspäällikkö, kaupunginhallituksen puheenjohtaja sekä kaupunginjohtajan sihteeri työryhmän sihteerinä.

Työryhmä päätti keskeisinä linjauksinaan, että jalkapallostadion ja urheiluareena eli hybridiareena sijoitetaan alueelle ykkösprioriteettina. Jäähallin laajentamiseen kahdella lisäkentällä ja uimahallin laajennuksen varaudutaan. Yleisurheilua ei sijoiteta alueelle, vaan tähän toimintaan Kirkonmäen kenttä on riittävä. 

Yleissuunnitelmassa tarkastellaan alueen käyttötavoitteita, voimassa olevaa keskuspuistosuunnitelmaa ja muutostarpeita sekä asemakaavatilannetta. Siinä esitetään yleisratkaisu, kukin kohde erikseen sekä toteutusaikataulu.

Yleisratkaisussa nykyisestä Urheilutalosta säilytetään suojeltu kaariosa ja se saneerattaisiin monitoimitilaksi, jossa voisi sijaita muun muassa urheiluseurojen toimistoja. Urheilutalon suojellun osan ja uimahallin väliin rakennettaisiin uusi jalkapallostadionin ja urheiluareenan sisältävä hybridiareena, josta olisi kävelyputki urheilutalolle.

Suunnitelmaan sisältyy uimahallin ja jäähallin laajennukset, lähiliikuntapaikan ja senioripuiston käsittävä kansalaispuisto, sisäliikuntahalli, ulkopelikenttäalue sekä tapahtuma-alue. Tapahtuma-alue käsittää muun muassa messukentän ja alueen ulkoilmakonserteille. Tapahtuma-alueelle olisi liikenneyhteys Pohjoisväylän liikenneympyrästä.

Toteuttamisaikataulu jakautuu usealle vuodelle. Liikenneverkon kehittäminen, ulkotapahtuma-alueen, jäähallin laajennuksen ja kansalaispuiston rakentaminen voitaisiin suunnitelman mukaan aloittaa vuoden 2020 aikana. Hybridiareenan rakentaminen puolestaan alkaisi vuonna 2021, uimahallin laajennustyöt seuraavana vuonna ja ulkopelikenttäalueen rakentaminen vuonna 2023.

Sivun alkuun

Päivitetty 2.10.2018 | Lähetä palautetta | Tulosta