Du är här

Ljusshow ersätter fyrverkeri under veneziad- och nyårsfirandet

14.5.2018

På basis av en fullmäktigemotion behandlade stadsstyrelsen på sitt sammanträde 7.5 avståendet från användningen av fyrverkeripjäser under veneziad- och nyårsfirandet. Man har som mål att en ljusshow ersätter fyrverkeriet redan under Veneziaden i år. Stadsstyrelsen beslutade föreslå fullmäktige att den antecknar sättet att fortskrida med anledning av motionen för kännedom.

På fullmäktiges sammanträde 29.1.2018 lades det fram en fullmäktigemotion om avståendet från fyrverkeripjäser under veneziad- och nyårsfirandet på grund av säkerhetsfaktorer och stressen som förorsakas sällskapsdjur.

Något som också talar för att man borde avstå från fyrverkerier är att man på grund av stadshusrenoveringen i fortsättningen inte längre kan skjuta fyrverkeripjäser från stadshusets tak. En ny plats borde i vilket fall som helst sökas för fyrverkerier.

Beredningen av förverkligandet av ljusshower fortsätter på basis av fullmäktigemotionen. Man har som mål att en ljusshow ersätter fyrverkeriet redan på Karleby Veneziad 2018. Kostnaderna bör dock hållas på samma nivå som förverkligandet av ett fyrverkeri.

Upp

Uppdaterad 14.5.2018 | Skicka respons | Skriv ut