Du är här

Sidor om Karleby i flerspråkiga webbtjänsten InfoFinland

30.11.2018

Invandrarna har många frågor: var ska partnern hitta jobb, hur ordnar det sig med barnens utbildning, var kan man lära sig finska eller svenska?  Svar på bland annat dessa frågor finns i webbtjänsten InfoFinland. På webbplatsen finns information på tolv språk om hur man ska gå till väga i Finland. I webbtjänsten finns information om Karleby och om tjänster i Karleby på finska, svenska, engelska, ryska och arabiska.

InfoFinland är en mångsidig webbplats som sammanställer viktig information för personer som planerar att flytta till Finland eller som redan bor här. Webbplatsen betjänar även myndigheter i deras flerspråkiga informationsverksamhet.

I InfoFinland hittar användaren pålitlig information på sitt eget språk om flytten till Finland, arbete, studier, boende, utbildning, hälsa, familj, problematiska situationer och fritid.

Webbplatsen InfoFinland har producerats i samarbete med myndigheter och kommuner sedan 2003. Webbplatsen publiceras av Helsingfors stad. Tjänsten hette tidigare Infobanken. Det nya namnet ger en tydligare beskrivning av tjänsten: information om Finland.

Sidorna med lokal information om Karleby öppnades i InfoFinland i februari 2015. På Karleby stads webbsidor finns länkar till InfoFinlands sidor om Karleby, bland annat från den engelskspråkiga förstasidan och under rubriken tjänster.

Stadens kommunikation svarar för administrationen av sidorna med lokal information om Karleby. En mera omfattande uppdatering görs på sidorna 1-2 gånger per år. En sådan gjordes senast i mars-april i år. Om du upptäcker information på Karlebys sidor som behöver uppdateras, vänligen meddela om det via länken som finns nere på varje sida ”Skicka respons på denna sida”.

Upp

Uppdaterad 30.11.2018 | Skicka respons | Skriv ut