Du är här

Björkhagens förnyade Mässpark öppnas för allmänheten

6.11.2018

Stadens enhet för parker och idrottsplatser har fortsatt att arbeta med ombyggnad av parker i Karleby. Det senaste tillskottet bland de nyrenoverade parkerna är Mässparken. Den byggdes 1975 i dåvarande bostadsmässområde Björkhagen.

Alla gamla lekställningar har tagits bort och ersatts med lekutrustning av ett nytt slag som ännu inte provats någon annanstans och som passar in i parkens skogiga miljö. De nya ställningarna liknar träningsutrustning men är avsedda för barn.

Utöver den nya utrustningen har parken också en sandlåda, gungor och ett tredelat volträcke som flyttats dit från andra parker där de blivit överlopps. De gamla staketen och bänkarna har stajlats på ett trevligt sätt. Den förnyade parken erbjuder sålunda många användningsmöjligheter. Även armaturerna har ersatts med nya för att säkerställa tillräcklig belysning i parken.

Områdets invånare har varit med om att skapa ett konstverk som riktar fokus på parkens många träd. Varje deltagare fick välja ett färgat band och ett träd som bandet skulle knytas runt. Idén med konstverket är att parkbesökaren ska se träden för skogen, dvs. lägga märke till träden som individer.

Uppdaterad 5.11.2018 | Skicka respons | Skriv ut