Olet tässä

Kokkolan kaupunki ottaa käyttöön aurinkopaneeleilla tuotettua energiaa

26.9.2019

Kokkolan kaupungintalon katolle sijoitetaan aurinkopaneeleja, jotka tuottavat jatkossa noin 15-20 omakotitalon vuosittaisen käyttösähkön kulutuksen verran energiaa. 

Aurinkopaneelien asennus on osa kaupungin tavoitetta vähentää energiankulutusta 4 % vuoteen 2020 mennessä. Samalla siirrytään mahdollisimman ympäristöystävällisen energian käyttöön, toteaa kaupunkiympäristöjohtaja Nina Kujala: ”Toteutamme vuosittain erilaisia energiatehokkuuden parantamiseen tähtääviä toimenpiteitä, ja kaupungintalon remontin yhteydessä on järkevää ja kustannustehokasta ottaa käyttöön myös aurinkopaneeleilla tuotettavaa energiaa.”

Uusiutuva aurinkovoima on yksi nopeimmin kehittyvistä energiantuotantomuodoista. Se perustuu auringon säteilyenergian muuttamiseen sähkövirraksi. ”Suomen olosuhteet sopivat aurinkoenergian hyödyntämiseen varsin hyvin”, sanoo Kujala. ”Kaupungintalon katolle kiinnitetään lähes 200 aurinkopaneelia, joiden yhteenlaskettu pinta-ala on noin 600 m2. Niiden vuosituotanto on runsaat 50 000 kWh, joka on merkittävä määrä kiinteistön sähkönkulutuksesta. 

Päivitetty 27.9.2019 | Lähetä palautetta | Tulosta