Olet tässä

Kokkolan kaupunki ja yrittäjät allekirjoittivat elinkeinopoliittisen yhteistyösopimuksen

13.3.2019

Keskiviikkona 13.3. Kokkolassa allekirjoitettiin ensimmäinen kaupungin ja yrittäjien välinen elinkeinopoliittinen yhteistyösopimus. ”Sopimuksen tavoitteiksi nostettiin kaupungin hankinnat, vetovoimaisuus, yritysvaikutusten arviointi, lupaprosessien kehittäminen sekä elinkeinoneuvonnan kehittäminen edelleen. Sopimus ohjaa kaupungin ja yrittäjien välistä yhteistyötä vuoteen 2021 asti”, toteaa kehitysjohtaja Jonne Sandberg. Sopimuksen allekirjoittajia ovat kaupungin lisäksi Kokkolan alueella toimivat paikalliset yrittäjäyhdistykset.

Kaupungin ja yrittäjien aamukahvilla käytiin läpi myös tuoreen yrittäjäkyselyn tuloksia.  Tyytyväisimpiä yrittäjät olivat yritysneuvontapalveluihin ja liikenneyhteyksien toimivuuteen. Eniten kehittämistä yritysten näkökulmasta vaativat tontit ja kaavoittaminen, yrittäjille suunnatun viestinnän parantaminen ja kunnan omien palvelujen kilpailuttaminen. Myös verotuksen koetaan vaikuttavan kunnan yritysmyönteisyyteen.

Mikä sitten tekisi Kokkolasta entistä paremman yrityksille? Kyselyssä kärkeen nousivat osaavan työvoiman saatavuus, paremmat liikenneyhteydet ja toimivammat yritysverkostot omassa kaupungissa. Valtaosa vastaajista aikoo jatkaa yritystoimintaa Kokkolassa, eikä ole hakeutumassa muualle.

Keskustelussa käytiin läpi myös EK kuntarankingia, jossa Kokkolan seutukunta nousi 10. sijalle (edellisessä kuntarankingissa sijoitus 17.). ”EKn barometrissä nousi esille kuntatalouden merkitys. Kuntatalouden positiivinen kehittyminen on myös yhteistyön kehittämistä yrittäjien kanssa mm hankinnoissa ja palvelutuotannossa”, Sandberg muistuttaa.

Lisätietoja: kehitysjohtaja Jonne Sandberg, puh. 044 780 9093


Päivitetty 13.3.2019 | Lähetä palautetta | Tulosta