Olet tässä

Kokkola mukaan Ympäristöministeriön Kestävä kaupunki -hankkeeseen

17.12.2019

Kokkola osallistuu yhdessä 35 muun kunnan kanssa Ympäristöministeriön rahoittamaan Kestävä kaupunki –hankkeeseen, jonka toteuttaa MSDI Oy:n MayorsIndicators-tiimi. Hanke kestää vuoden 2020 marraskuuhun saakka, ja sen tavoitteena on tuottaa kunnille nykyistä paremmat valmiudet monialaiseen kestävän kehityksen edistämis- ja seurantatyöhön.

Hankkeessa työstetään kuntien kestävän kehityksen tavoitteenasetantaa, seurantaa ja raportointeja, sekä käsitellään kestävän kehityksen viemistä kuntastrategiaan. Myös indikaattorien käyttö tiedolla johtamisen ja sisäisen viestinnän tukena ovat tärkeänä osana hanketyöskentelyä.

Kokkolan kaupungin ympäristösihteeri Juhani Hannila on tyytyväinen hankkeen käynnistymisestä. ”Kestävä kaupunki –hanke ja sen antamat vertailutiedot tukevat erinomaisesti Kokkolan tavoitetta jalkauttaa kestävän kehityksen tavoitteita kaikille toimialoille. Se auttaa meitä asettamaan tavoitteet hiilineutraalin kaupungin saavuttamiseksi. Meillä on jo entuudestaan kokemusta kestävän kehityksen indikaattorien käytöstä, ja MayorsIndicators vaikuttaa hyvältä tavalta toteuttaa ja kehittää seurantaa.”

Kokkolan osalta hankkeeseen osallistuvat kaupunkisuunnittelu ja kaupunkiluvitus, sekä sivistyskeskus. ”Tavoitteiden seuranta edellyttää vertailukelpoisuutta, ja hankkeesta saatava vertailutieto kertoo, missä kohtaa kestävän kehityksen polkua Kokkola on menossa. Ympäristöministeriön rahoittamassa hankkeessa saamme työkaluja ja vertailutietoja vain oman työpanoksen hinnalla”, toteaa Hannila. ”Kestävä kehitys on vahvasti läpileikkaava elementti myös Kokkolan kaupunkistrategiassa Rohkeasti uudistuva Kokkola.”Päivitetty 17.12.2019 | Lähetä palautetta | Tulosta