Olet tässä

Kiepin kokoelmat ovat turvassa

30.1.2019

Kokkolan luonnontieteellisen museon Kiepin kokoelmat saatiin turvattua eilisessä tulipalossa. Palo saatiin rajattua museon vanhempaan hirsiosaan, ja siellä sijainnut Armas Järvelän perhoskokoelma saatiin evakuoitua heti turvallisiin ja lämpimiin sisätiloihin. Museon uudempi osa säästyi tulipalossa, se kärsi lähinnä savuhaitoista. Jonkin verran sammutusvettä pääsi lattiapinnoille, mutta vesi saatiin poistettua jo eilisen aikana eikä siitä ollut vahinkoa kokoelmille.

Kieppi koostuu Veikko Salkion luontokokoelmasta, Viljo Nissisen mineraalikokoelmasta ja Armas Järvelän perhoskokoelmasta. Perhoskokoelma oli sijoitettu laatikoissa neljään kaappiin, jotka heti palon alkuvaiheessa saatiin evakuoitua turvallisiin sisätiloihin.

Luontokokoelma sekä mineraalikokoelma on sijoitettu tiiviisiin vitriineihin. Silmämääräisen tarkastelun perusteella kokoelmat eivät näytä vaurioituneen. Myös Veikko Salkion arkisto ja kirjasto saatiin turvattua palossa. 

Tällä hetkellä ensisijainen toimenpide on savun poisto palolta säästyneestä, Kiepin uudemmasta osasta. Tämän jälkeen vasta päästään tekemään tarkempi tarkistus.

Kiepin toimintaa tullaan jatkamaan, mutta tulipalon vuoksi Kieppi on toistaiseksi suljettu.

Kokkolan luonnontieteellinen museo Kieppi on sivistyslautakunnan alainen yksikkö. Viime vuonna Kiepissä kävi yhteensä 7 607 vierailijaa. Opastuksiin ja työpajoihin osallistui yhteensä 183 ryhmää.

Sivun alkuun

Päivitetty 30.1.2019 | Lähetä palautetta | Tulosta