Olet tässä

Jälkisammutus käynnissä Kokkolan Luonnontieteellisen museon Kiepin tulipalossa

29.1.2019

Tiistaina aamuyöstä syttyneen tulipalon jälkisammutustöitä jatketaan Kokkolan keskustassa. Museokorttelissa sijaitsevan luonnontieteellisen museon Kiepin vanhemmassa osassa syttynyt palo on työllistänyt aluepelastuslaitoksen yksiköitä niin Kokkolasta kuin naapurikunnistakin. Myös keskustan katuja on suljettu, ja palopaikan lähirakennuksista joudutaan tuulettamaan savua.

Automaattihälytys Kiepin tiloista tuli aamuyöllä klo 03. Ensimmäisten yksiköiden saapuessa paikalle tulipalo oli jo palovaiheessa. Palo saatiin rajattua Kiepin vanhempaan hirsiosaan. Rakennuksessa olleet kokoelmat on pystytty siirtämään palon alta korttelin muihin rakennuksiin. Vielä ei ole tiedossa, onko kokoelmille aiheutunut savu- tai vesivahinkoja.

Museorakennuksen paloilmoitin on testattu 10.1. Palon syyn tutkinta tapahtuu jälkisammutustöiden päätyttyä. Jälkisammutustyöt jatkuvat tiistain aikana. Rakennuksen suojaus ja korjaustoimien selvitys on jo aloitettu.

Tulipalon vuoksi Luonnontieteellinen museo Kieppi on toistaiseksi suljettu. Myös muut museokorttelin rakennukset ja näyttelyt ovat kiinni lähipäivien ajan.

Päivitetty 29.1.2019 | Lähetä palautetta | Tulosta