Olet tässä

Kohtalona Käläviä -tapahtumia 7.-19.3.

7.3.2019

Kohtalona Käläviä -viikko tapahtumineen käynnistyy jälleen maaliskuun toisena viikonvaihteena. 

Päivien ohjelmistossa on eri yhdistysten ja harrasteryhmien tuottamana parikymmentä tapahtumaa ja tilaisuutta eri ikäisille. Lisäksi alakouluilla on Lasten kulttuurikeskuksen tuottamia kansanmusiikki- ja tanssiaiheisia työpajapäiviä viikon aikana.

Musiikkielämyksiä konserteissa 

Kälviän Karaokeseura tuo viikon ohjelmistoon hyväntekeväisyyskonsertin ”Lennä mun lempeni laulu”, jolla kerätään varoja Keski-Pohjanmaan keskussairaalan lasten osastolle.

Kuorot Kohtaa –konsertti kerää varoja yhteisvastuukeräykselle tiistai-iltana Kälviän kirkossa. Konsertissa esiintyvät Kokkolan seudun opiston kuoroista Kokkolan Naislaulajat, Kälviän Viihdekuoro ja Lauluyhtye Koriat. Kälviän ev.lut seurakunnan kuoroista Kälviän kirkkokuoro ja Gospelkuoro sekä Kälviän Helluntaiseurakunnasta Menora.

Lauantai on omistettu nuorille. Nuorisopalveluiden järjestämässä tapahtumassa vierailee GettoMasa Kälviän vapaa-ajantalolla. Tapahtuma on päihteetön ja sinne on vapaa pääsy. Tapahtumaan ei ole yläikärajaa. Kaikki nuoret tervetuloa.

Teatteri Huvin Vuox tuo viikon ohjelmistoon teatteria, kun lavalle astuu Tanja Kupiaisen ohjaama ja Hannu Patamaan kirjoittama Kaatoja ja kartelleja Keski-Pohjanmaan kansanopiston auditoriossa.

Talviriehaa ja liikuntaa

Liikunnallisia tapahtumia viikolla ovat Kälviän Naisvoimistelijoiden ja liikuntapalveluiden Perhetemmellys Kälviän vapaa-ajantalolla, Ruotsalon kyläyhdistyksen ja yhteistyökumppaneiden Ruotsalon talvirieha Pirskerissä, Kälviän Naisvoimistelijoiden jumppamaraton, Kälviän Tarmon pyöräilykauden aloituslenkki Kälviän kevätpolkaisu. Lisäksi viikolla voi ilmoittautua KepLin Hyvän olon juoksukouluun.

Kirjastossa tapahtuu

Kälviän kirjastossa Kohtalona Käläviä -viikolla kirjailijavieraana Samuli Hautamäki kirjauutuudella Vapaus vaarassa. Viikon näyttelynä on Anu Pelto-Arvon teoksia. Lukupiiri kutsuu kirjallisuuden harrastajia mukaan. Satutuokio ja pehmolelujen yökyläily kuuluvat myös kirjaston toimintaviikon ohjelmaan. Torstaiaamuna Kokkolan kirjaston kiertävä satutäti tarinoi alle kouluikäisille Kälviän kirjastossa.

Muuta mukavaa

Lapsille on ohjelmassa myös kuvataidetta, kun Käläviän Färijärit johdattelevat lapsia piirustuksen saloihin Kälviän Färjäämöllä.

Kohtalona Käläviä -viikolle ajoittuvat myös tiistai-iltojen Jokikylä Bingot.

Kokkolan Talvitansseilla ensi-illan saanut tanssiteos Kvartetto esittäytyy myös Kohtalona Käläviä viikolla Keski-Pohjanmaan Opiston auditoriossa.

Opistolla  vietetään myös Filmiviikonloppuja  Hannu Björkbackan johdattelemana.


Kohtalona Käläviä –tapahtumia vietetään 7.-19.3.2018. Tapahtumasarja on jälleen useiden aktiivisten toimijatahojen yhteistyön tulos ja mukava  tapahtumaelämys. Mukana tänä vuonna tapahtumia toteuttavat yhteistyössä:

Kokkolan kaupungin kulttuuripalvelut, Kokkolan nuoriso-, liikunta- ja kirjastopalvelut, Kokkolan seudun opisto, KepLi, Kälviän 4H, Kälviän Naisvoimistelijat, Ruotsalon kyläyhdistys, Ruotsalon Vanhempainyhdistys, Kälviän Metsäveikot, Ruotsalon diakonia- ja lähetyspiiri, Pirskerin saunaseura, Kati Raatikainen ja työryhmä, Kälviän seurakunta, Kälviän Helluntaiseurakunta, Jokikylän kyläyhdistys, KPEDU, Kälviän Tarmon pyöräilyjaosto, Kälviän Kotiseutuyhdistys, Teatteri Huvin Wuox, Kälviän Karaokeseura,  Käläviän Färijärit ry ja Lasten kulttuurikeskus

Lisätietoja tapahtumista löydät facebookista: Kulttuuri-Kokkola.