Olet tässä

Lapsen oikeuksien viikko näkyy Kokkolassa

18.11.2019

Valtakunnallista lapsen oikeuksien viikkoa vietetään 18.- 24. marraskuuta eri puolilla Suomea. Myös Kokkola nostaa esille lapsen oikeuksia eri tapahtumissa kuluvan viikon aikana. Tapahtumiin on vapaa pääsy.

Keskiviikkona 20.11. Lapsen oikeuksien päivän ilta nuorisokeskus Vingellä klo 19.30-22. Esiintyjinä Ibe + Melo, sekä kahdeksan paikallisen nuoren rap-kokoonpano Wildstylen  Aadamlucas, Southsidechigga, Prettyboivan, Yoppe, Elias, Aksu ja Pontus sekä Seemisamuel.

Torstaina 21.11. ohjelma jatkuu Vingellä vanhemmille ja kasvattajille suunnatun ”Lapsen oikeus olla minä” –illan merkeissä.  Snellman-salissa puhuu klo 18-19.30 Duudsoneista tuttu HP Parviainen. Tilaisuuden avaa Kokkolan nuorisovaltuusto ja illan aikana jaetaan myös vuoden 2019 Nuori Kokkola –palkinto.

Samanaikaisesti (klo 17.30-19.30) nuorisokeskus Vingen tiloissa on ohjattua toimintaa lapsille. Toimintaa tarjoavat Kokkolan nuorisopalvelut, Kokkolan nuorisovaltuusto, UNICEFin Kokkolan vapaaehtoisryhmä, MLL Kokkolan yhdistys ry, Partiolippukunta Halkokariset sekä Kokkolan Pelastakaa Lapset ry.

Perjantaina 22.11. kaupungintalon valtaavat lapset, kun kaupunki järjestää ensimmäistä kertaa yhteisen Lapsi mukaan töihin –päivän kaupungintalossa työskentelevien lapsille ja lapsenlapsille. Yhteisessä ohjelmassa on muun muassa yhteisiä työpajoja ja tutustumiskierros kaupungintalolla. Kokkolan kaupungintalo toimii vuoden 2019 lapsen oikeuksien viikolla esimerkkinä ja suunnannäyttäjänä haluten haastaa muita kaupungin yksiköitä sekä yksityisiä työnantajia mukaan kampanjapäivään. Lapsi mukaan töihin -päivä on osa Kokkolassa käynnissä olevaa lapsiystävällinen kunta -kehittämistyötä, jonka tarkoituksena on edistää lapsen oikeuksia mm. hallinnossa ja palveluissa.

”Työn ja perheen yhteensovittaminen on työntekijöiden, heidän lastensa, työnantajien sekä koko yhteiskunnan etu.”  (lapsimukaantoihin.fi)

 

Lisätietoja:

Ronnie Djupsund, ruotsinkielisten opetuspalvelujen ja nuorisotoimen johtaja; p. 040 806 5000

Sanna Immonen, lapsiystävällinen kunta –koordinaattori; p. 044 7809 247

Päivitetty 18.11.2019 | Lähetä palautetta | Tulosta