Olet tässä

Loistavaa! Lastenkulttuuri kiertää ja tuo energiaa

1.11.2019

Loistavaa! -lasten ja nuorten kulttuuriviikko järjestetään tänä vuonna jo kymmenennen kerran. Juhlaviikkojen kunniaksi ovat Kokkolan kaupungin sivistystoimi ja sen monet yhteistyökumppanit koonneet 9.-20.11.2019 väliseksi ajaksi monipuolisen kattauksen lasten- ja nuortenkulttuuria. Vuoden 2019 Loistavaa! -teemaksi on valikoitunut ”Kaikki kiertää – Allt Cirkulerar”. Teemassa otetaan kantaa ajankohtaisiin ympäristönsuojelun teemoihin, mutta muistutetaan myös kulttuurille tyypillisestä ajatusten ja tyylien kierrätyksestä.

Merkittävä osa Loistavaa! -tarjonnasta suunnataan suoraan kaupungin kouluille ja varhaiskasvatuksen yksiköille. Tämän lisäksi Loistavaa! -tarjontaan liittyy myös monipuolista perheohjelmaa.

Lauantaina 9.11. kulttuuriviikko pyöräytetään reippaasti käyntiin lasten ja nuorten Leiskaus! kulttuuri- ja liikuntamessuilla. Isokylän monitoimitalolla järjestettävässä päivätapahtumassa on tarjolla soitinkokeilua, konsertti, tanssia, akrobatiaa, muskaria sekä nalletohtorin vastaanotto. Lisäksi Isokylän salissa järjestetään Perhetemmellys perheen pienille. Isokylän lisäksi Isänpäivä-temmellykset järjestetään lauantaina myös Kälviällä, Lohtajalla ja Ullavassa. Lauantaina isät huomioidaan myös Kokkolan Nuorisosoittokunnan ja Rokkikoulun Isänpäiväkonserteissa.

Loistavaa! -viikon rungon muodostaa laadukas musiikkiohjelma. Centrian musiikin opetus juhlii viikon aikana 20-vuotistaivaltaan kahdella konsertilla. Myös nuoremmat muusikot Keski-Pohjanmaan konservatoriolta esittelevät osaamistaan eri tapahtumissa. Viikon aikana vipinää punttiin tulevat antamaan myös bileduo Pasi ja Anssi sekä räppäri-duo Ibe ja Melo.

Leiskaus! -messujen lisäksi on perheillä mahdollisuus monipuolisiin taide- ja käsityöharrastuksiin niin Kankurissa, Kälviän Fästäämöllä kuin lasten ja nuorten kuvataidekoulullakin. Ja tokihan Loistavaa! -viikkoon kuuluu myös lastenteatteria ja tanssia. Tapahtumia järjestetään teemaan sopivasti eri puolilla kaupunkia niin metsässä kuin uimahallissakin.

Loistavaa! -viikon monipuolinen ohjelma esitellään kokonaisuudessaan viikolla 45.

Loistavaa! -Lasten ja nuorten kulttuuriviikon järjestää Kokkolan kaupungin Loistavaa! -verkosto, johon kaupungin sivistystoimialan eri yksiköiden lisäksi kuuluu kokkolalaisia taiteen ja taidekasvatuksen toimijoita sekä yhdistyksiä. 

Päivitetty 31.10.2019 | Lähetä palautetta | Tulosta