Olet tässä

Morsiussaaren tonttien hinnoittelu- ja luovutusperiaatteet kaupunginhallituksen käsittelyyn

9.5.2019

Kaupunginvaltuusto päätti viime joulukuussa palauttaa Morsiussaaren tonttien hinnoittelu- ja luovutusperiaatteet uudelleen valmisteltavaksi. Kaupunginhallitus käsittelee asiaa kokouksessaan 13.5. Lopullisesti hinnoittelu- ja luovutusperiaatteista päättää kaupunginvaltuusto.

Morsiussaaressa on kaikkiaan 58 tonttia, joiden koko on ratkaistu vuonna 2017 hyväksytyssä asemakaavassa. Morsiussaaren tonttien hinnoittelu- ja luovutusperiaatteita valmistelleen työryhmän ehdotuksessa tonttien lähtöarvon hinnoittelu noudattaa aiemmin esitettyä. Myyntiä ehdotetaan edelleen ainoaksi luovutusmuodoksi omakotirakentamiseen.

Muutoksia aiemmin esitettyyn on suojeltavan huvilarakennuksen omaavien tonttien hinnan alennuksessa, huvilakäyttöön vuokrattavien tonttien vuokra-ajassa sekä vuokran suuruudessa. Suojeltavan huvilarakennuksen omaavien tonttien hintaa ehdotetaan alennettavaksi 10 prosentilla loppuhinnasta.

Työryhmän ehdotuksen mukaan nykyisille vuokralaisille annettaisiin mahdollisuus vuokrata tontti huvilakäyttöön kymmenen vuoden ajaksi. Vuokran suuruus olisi 2,5 prosenttia tontin myyntihinnasta. Vuokran suuruutta ja tontin myyntihintaa tarkistettaisiin vuosittain elinkustannusindeksin muutoksen perusteella.

Vuokrasopimukset eivät ehdotuksen mukaan olisi vapaasti siirrettävissä, vaan suostumuksen vuokraoikeuden siirtoon myöntäisi kaupunginhallitus tai sen määräämä viranhaltija.

Morsiussaaren tonttien hinnoittelu- ja luovutusperiaatteista päättäminen pohjautuu jo vuonna 2006 tehtyyn päätökseen Morsiussaaren muuttamisesta omakotialueeksi.

Vuonna 2017 hyväksytyn asemakaavan muutoksen myötä loma-asuntokäytössä oleva alue muuttuu erillispientalojen alueeksi, jossa pysyvä asuminen on mahdollista.

Kaikki tontit ovat omakotitontteja, mutta tontille ei ole pakko rakentaa omakotitaloa. Asemakaavassa sallitaan omakotirakentamisen lisäksi nykyisten lomarakennusten ylläpito ja korjaaminen.

Sivun alkuun

Päivitetty 9.5.2019 | Lähetä palautetta | Tulosta