Olet tässä

Nollapiste Länsipuistoon

31.5.2019

Nollapiste on Kokkolan nuorisopalveluiden järjestämä nuorisokulttuurin ja harrastamisen jättitapahtuma, joka järjestetään tulevana keväänä jo seitsemännen kerran Kokkolan Länsipuistossa. Koulujen päättäjäisviikonlopun tapahtumaan odotetaan jälleen noin 2000 kesälomalle suuntaavaa nuorta. Ilmainen ja päihteetön Nollapiste järjestetään lauantai-iltana 1.6.2019 klo 17-24.

Festivaaliyleisöä viihdyttämään on kiinnitetty suomalaisia eturivin artisteja nuorten esittämien toiveiden pohjalta. Illan pääesiintyjän paikkaa pitää Abreu ja häntä ennen lavalle kiipeävät Seksikäs-Suklaa, Dosdela & VG+, Eevil Stöö, DJ Victor Mike sekä Jukka Poika & DJ Stormy. Lavalla nähdään myös paikallista väriä Everturen sekä Kokkolan Rokkikoulun bändien myötä.

Kokkolan nuorisopalvelut haluaa tarjota paikallisille nuorille järkevän ja turvallisen tavan viettää koulujen päättäjäisiltaa. Päihteettömään nollalinjalla rokkaamiseen sitoutuvat luonnollisesti kävijöiden lisäksi myös tapahtuman esiintyjät sekä työntekijät. Tapahtuma-alue rajataan kauttaaltaan ja sisäänpääsyportit sijaitsevat Torikadun ja Kustaa Adolfinkadun risteyksen lähettyvillä sekä Kolumäen puolella. Kaikki tapahtumaan pyrkijät puhallutetaan tapahtuman sisäänpääsyporteilla.

Nollapiste-tapahtuman pääsylippuna toimii siis nollan promillen puhaltaminen portilla, joten kukkaroa ei tarvitse kaivella tapahtumaan tullessa. Myös kaikki tapahtuman toimintapisteet ovat kävijöille ilmaisia lukuunottamatta Euron kioskia, josta saa syötävää sekä juotavaa illan aikana huokeaan hintaan. Kioskitoiminnasta vastaa Kokkotyö-säätiö, joten kioskimyynnistä saatavat mahdolliset tuotot ohjataan suoraan nuorten hyvinvointia tukevaan toimintaan.

Nollapisteen suunnittelusta ja toteutuksesta vastaa pääjärjestäjän roolissa Kokkolan nuorisopalvelut, mutta mukana ovat myös Kokkolan kulttuuripalvelut sekä Kokkolan nuorisovaltuusto ja useat vapaaehtoiset toimintapisteiden vetäjät. Lisäksi tapahtuman toteutuksessa on mukana nuoria talkoolaisia, jotka ovat mukana tapahtumapäivänä erilaisissa vastuutehtävissä, kuten esimerkiksi juontajina, roudaajina, lavavastaavina ja valokuvaajina.


Lisätietoja:  Kokkolan nuorisopalvelut, Nuorisotoimenjohtaja Ronnie Djupsund, 040 8065 000 ja nuorisokulttuuriohjaaja Sanna Tamminen, 044 7809 288

Päivitetty 31.5.2019 | Lähetä palautetta | Tulosta