Olet tässä

Nuori Kokkola -palkinto Lohtajan Veikkojen elektronisen urheilun jaostolle

22.11.2019

Kokkolan kaupungin sivistyslautakunta jakaa vuosittain Nuori Kokkola -palkinnon.
Palkinto myönnetään henkilölle tai yhteisölle, joka on ansioituneesti edistänyt kokkolalaisten nuorten hyvinvointia, osallisuutta ja aktiivisuutta. Sivistyslautakunta on päättänyt myöntää vuoden 2019 Nuori Kokkola -tunnustuksen Lohtajan Veikkojen eSports jaostolle.

Lohtajan Veikkojen eSports jaosto valikoitui tunnustuksen saajaksi sillä perusteella, että he toiminnallaan laajentavat nuorten ohjattuja harrastusmahdollisuuksia Kokkolassa. Lohtajan Veikot ovat ennakkoluulottomasti tarttuneet ajan hengen mukaiseen ilmiöön ja lähteneet kehittämään ohjattua *elektronista urheilua yhdessä nuorten kanssa.

Palkinnon ovat aiemmin saaneet mm. Brita Maria Renlundin säätiö, Airsoft troopers, Partiolaiset, Vapaapalokunta ja 4H-yhdistykset. Kokkolassa tehdään erittäin hyvää monialaista nuorisotyötä ja palkinnosta päätettäessä on lähinnä kärsitty runsaudenpulasta, kun hyviä vaihtoehtoja on ollut esillä lukuisia. Näin oli myös tänä vuonna, kun asiaa käsiteltiin ensin nuorisopalvelujen  kehittämistyöryhmässä ja myöhemmin 8.10 päätetiin sivistyslautakunnassa.

*Elektroninen urheilu (engl. esports) on tietotekniikkaa hyödyntävää kilpaurheilua, jota harrastetaan joukkueina tai yksilöinä. Tavallisimmat e-urheilun pelit ovat tietokoneella tai konsolilla toimivia viihdepelejä, jotka jakautuvat useampaan alalajiin. Ammattimainen pelaaminen on toistaiseksi keskittynyt vain muutamien, pelaajamääriltään suurten pelien ympärille. Kaikki pelaaminen ei ole e-urheilua, vaan harrastamisesta tulee urheilua siinä vaiheessa, kun aletaan kilpailla tavoitteellisesti muita vastaan.

E-urheilu onkin kasvava ala, jolle syntyy globaalisti uusia työpaikkoja toiminnan kehittyessä ja muuttuessa ammattimaisemmaksi. Lajin suosion kasvusta kertoo sekin, että Veikkaus on ottanut e-urheilun pelilistoilleen. (Lähde: Suomen elektronisen urheilun liitto, www.seul.fi)

Päivitetty 22.11.2019 | Lähetä palautetta | Tulosta