Olet tässä

Paloaseman rakennushanke toteutetaan leasingrahoituksella

30.4.2019

Maakuntauudistuksen kaaduttua Kokkolan uuden paloaseman omistuspohja muuttuu ja se jää kaupungin vastuulle. Kaupunginvaltuusto päätti kokouksessaan 29.4.2019 keskeyttää paloaseman rakentamishankinnan nykyisellä vuokramallilla ja toteuttaa se leasingrahoituksella päivitettyjen suunnitelmien mukaisesti. Urakkakilpailutus päätettiin käynnistää välittömästi.

Kaupunginvaltuusto päätti 25.9.2017 käynnistää Kokkolan uuden paloaseman rakennushankkeen taseen ulkopuolisena rahoitusmallina siten, että paloasema toimii hankkeen toteuttajan omistamissa vuokratiloissa. Tarkoituksena oli, että kaupunki vuokraa nykyisen paloaseman tontin hankkeen toteuttajalle rakennettavan paloaseman paikaksi.

Hankkeen rahoitus- ja toteutusmallin tarkastelu tuli ajankohtaiseksi, koska maakuntauudistuksen kaaduttua omistusjärjestelyt muuttuvat. Paloasema jää kaupungin vastuulle. Päätetyllä mallilla paloaseman käyttö- ja pääomavuokrataso nousisi kohtuuttoman suureksi.

Kaupunginvaltuuston 3.4.2017 tekemän periaatepäätöksen mukaan asia on tuotava uudelleen kaupunginvaltuuston päätettäväksi, mikäli päädytään hankkeen rahoituksen tai omistuksen uudelleenarviointiin.

Hankkeelle valittu suunnittelu- ja rakennustoimikunta on valmistellut hanketta kaupunginvaltuuston 25.9.2017 tekemän päätöksen mukaisesti. Hankkeen laajuus on noin 4.000 brm².

Sivun alkuun

Päivitetty 30.4.2019 | Lähetä palautetta | Tulosta