Olet tässä

Suntin ruoppaus alkaa

7.2.2019

Kaupunginsalmen eli Suntin kunnostus alkaa helmikuussa Kokkolassa. Ensimmäisessä vaiheessa toteutetaan ruoppaus ja pohjapadon rakennustyö, jotka parantavat Suntin virtausta ja veden laatua. Suntin parannus on yksi näkyvimmistä Kokkolan 400-vuotisjuhlavuoteen liittyvistä urakoista keskustan alueella. Ensimmäisen vaiheen jälkeen kunnostustyö jatkuu Suntin yläjuoksulla.

Työn aloitusta valmistellaan jo loppuviikolla, kun työkoneita siirretään ensimmäiseen kohteeseen. Kevään aikana tehtävät ruoppaustyöt keskittyvät Pohjois- ja Eteläväylien väliselle alueelle, ja työn painopisteenä ovat Suntin siltojen kohdalla tehtävät ruoppaukset. Ensimmäinen ruopattava alue on Suntin ylittävän sillan alus Falanderinkadun ja Vesiveijarin kohdalla.

Suntin varrella joudutaan tekemään tilapäisiä liikennejärjestelyjä työn edetessä. Etenkin maamassojen siirtovaiheessa alueella liikkuu raskaita ajoneuvoja. ”Toivomme alueella liikkujilta kärsivällisyyttä”, toteaa työpäällikkö Mikko Takkula kaupungin infrarakentamisen ja kunnossapidon vastuualueelta. ”Ruoppaustyö etenee silta kerrallaan kohti Eteläväylää, ja liikenteelle aiheutuvat haitat pyritään pitämään mahdollisimman pieninä. Ruoppauskohteista kuljetetaan maata pois kuorma-autoilla, ja raskaat työkoneet vaativat aina oman turvaetäisyytensä.”

Ruopattavilta alueilta poistetaan pohjan maamassaa yhteensä arviolta 8000 m3 verran. Samalla myös poistetaan vesikasvillisuutta. Tavoitteena on, että ruoppaustyö on kokonaisuudessaan valmis kesäkuun puoliväliin mennessä. Pohjapadon rakentamistyöt Pohjoisväylän lähellä, Brita Marian puistoa vastapäätä, käynnistyvät helmi-maaliskuun vaiheessa, ja pohjapadon osuus valmistuu kesän lopulla.

”Nykyisen pohjapadon tienoolla talvehtineet sorsat varmaan etsivät rakentamisen ajaksi rauhallisemman paikan. Loppukesästä valmistuu pohjapadon vierelle myös istuskelualue, joka tuo uusia mahdollisuuksia myös Suntin alkupään virkistyskäyttöä ajatellen”, toteaa Takkula.

Päivitetty 7.2.2019 | Lähetä palautetta | Tulosta