Olet tässä

Lauha sää ja lämpimät yöt nostavat Suntin pintaa – lisähaasteena öljyvahinko pohjapadon työmaalla

29.3.2019

Kevään eteneminen ja runsaat sulamisvedet vaikuttavat tällä hetkellä Suntin vedenkorkeuteen. Pohjapadon rakentamisen ajan vedenkorkeutta säännellään ohivirtausputkilla, ja avuksi on otettu lisäpumppuja. 

 ”Juuri nyt merivesi on vain parikymmentä senttiä  Suntin vedenpintaa alempana, mikä vaikuttaa myös ohijuoksutukseen”, toteaa työpäällikkö Mikko Takkula Kokkolan kaupungilta. ”Normaalin kevättilanteen lisänä on viimeöinen öljyvuoto pohjapadon työmaalla. Vastuu öljyvahingosta ja sen hoitamisesta on pohjapatotyömaan urakoitsijalla, mutta kaupunki seuraa tilanteen ja öljynkeruun etenemistä.”

Suntin patotyömaalla lisäpumppauksessa käytetyn hydrauliikkapumpun rikkoutuminen aiheutti torstain ja perjantain välisenä yönä öljyvahingon. Aamulla pumppua käynnistettäessä havaittua vuotoa torjutaan nyt imeyttämällä veteen päässyttä öljyä. Työmaasta vastaava urakoitsija on aloittanut öljyvahingon selvittämisen, ja öljyntorjunnasta vastaa pelastuslaitos. Kaiken kaikkiaan veteen on vuotanut 70 litraa hydrauliikkaöljyä, josta on saatu kerättyä aamun aikana noin 10 litraa. Loppu öljy on kertynyt jään alle, mikä hankaloittaa poistoa.  Jäljellä olevan öljyn pääsy mereen estetään keräämällä se vedestä imeytysmatoilla.


Päivitetty 29.3.2019 | Lähetä palautetta | Tulosta