Olet tässä

Kokkolan ydinkeskustaa valmistellaan juhlavuoteen

11.9.2019

Perjantaina 13.9. Kaupan ja kulttuurin yössä esillä on ensimmäinen kuudesta valotaideteoksesta, jotka tulevana juhlavuonna rakentuvat ydinkeskustaan Tehtaankadulle. Syksyn ja ensi vuoden aikana Tehtaankadun kukkaistutusaltaiden ilme muuttuu, kun liian suuriksi kasvaneet lehmukset poistetaan, ja tilalle tuodaan uniikit valotaideteokset. Tehtaankadun kukkaistutusaltaiden muutostyöt käynnistyvät maanantaina 16.9. 

”Valotaideteosten sarja on Kokkolan syntymäpäivälahja kaupunkilaisille”, toteaa kaupunginpuutarhuri Sini Sangi. ”Tehtaankadun istutusten uusiminen on joka tapauksessa ajankohtainen, ja antaa meille mahdollisuuden tuoda ydinkeskustan olohuonemaiseen tilaan aivan uudenlaisen valotaiteen ja viherympäristön yhdistelmän.”

Teräslankaveistosten sarja on kälviäläisen kuvanveistäjä Kaija Kontulaisen käsialaa. Veistoksissa materiaalina on teräslanka, jonka kevyttä kudelmaa ja moniulotteisuutta valaistus nostaa esille.

”Kaijan veistosten herkkyys ja ilmavuus tulevat oivallisesti esille keskustamiljöössä”, kuvailee museonjohtaja Kristina Ahmas. ”Veistossarja kuvastaa myös sitä muutosta, jossa perinteinen kauppakaupunki elää. Ydinkeskusta muodostuu yhä enemmän kaupunkilaisten omaksi tilaksi, olohuoneeksi kotikaupungissa. Taide, huolella valitut kukat ja vihermiljöö sekä pimeää aikaa ilahduttava valaistus kuuluvat tähän tilaan oleellisesti.”

Olohuone kotikaupungissa –veistossarjan ensimmäinen teos on nähtävillä tulevalla sijoituspaikallaan Kaupan ja kulttuurin yössä. Pysyvästi veistos sijoitetaan paikalleen myöhemmin syksyllä. Perjantaina käynnistyy myös nimikilpailu, jossa kaupunkilaiset voivat ehdottaa nimeä ensimmäiselle veistoshahmolle. Kilpailuun voi osallistua Kokkolan kaupungin Facebook-sivulla tai jättämällä nimiehdotuksen kaupungintalon asiakaspalvelupisteessä olevaan laatikkoon. Nimikilpailu on voimassa syyskuun loppuun saakka.


Lisätietoja: kaupunginpuutarhuri Sini Sangi, 044 7809 369, sini.sangi@kokkola.fi

Päivitetty 11.9.2019 | Lähetä palautetta | Tulosta