Olet tässä

Tuulituhopuiden korjuutöissä edetään Halkokarin ja Vikån alueella

9.1.2019

Kaupungin omistamilla alueilla tuulituhopuiden korjuu tehdään johdetusti kaupungin metsäpalveluiden toimesta. Korjuutyöt on aloitettu vuodenvaihteessa kaupungin eteläosasta. Metsäpalvelut etenee kohde kohteelta, mutta työt vaativat kuitenkin oman aikansa. Kaupunkilaisilta pyydetäänkin kärsivällisyyttä tässä asiassa.

Kaupungin metsäpalvelut on edennyt tuulituhopuiden korjuussa siten, että tällä viikolla (vko 2) töitä jatketaan Halkokarin ja Vikån alueella. Kaustarissa, Linnusperällä ja Trullevissa työt aloitetaan ensi viikon lopulla. Ykspihlajan, Koivuhaan ja Kvikantin alueella, Rytimäellä sekä Hällskärissä tuhopuiden korjuuseen puolestaan arvioidaan päästävän kahden viikon päästä. Santahaan ja Harriniemen alueelle mennään lumitilanteen ja hiihtokelien mukaan, mahdollisesti vasta keväällä lumien sulamisen jälkeen.

Korjuutöiden nopeuttamiseksi on ensi viikolla luvassa lisäresursseja.

On muistettava, että myrskyn juuresta irrottamia puita saattaa kaatua vielä myrskyn jälkeenkin. Tästä syystä kannattaa vielä tarkkailla ympäristöä.

Ilman pakottavaa syytä tai välitöntä vaaratilannetta ei tuhopuiden korjuuseen tule ryhtyä muiden kuin ammattilaisten. Välittömissä vaaratilanteissa tulee yhteys ottaa hätänumeroon 112 tai johtoihin tai sähköön liittyvissä riskiasioissa energiayhtiön päivystykseen.

Kaupungin maalta, esimerkiksi metsistä ja puistoista kaatuneista puista tulee ilmoittaa kaupungin metsäpalveluihin. Ilmoituksessa on hyvä mainita mitä on tapahtunut, missä ja onko tilanteesta välitöntä haittaa. Mikäli puita on kaatunut tielle tai kävely- ja pyörätielle, ilmoituksen voi tehdä myös tiemestarille.

Yksityisellä maalla on jokaisen maanomistajan asia päättää omien tuhopuidensa korjuusta.

Sivun alkuun

Päivitetty 9.1.2019 | Lähetä palautetta | Tulosta