Olet tässä

Tuhopuista kaupungin alueilla ilmoitus kaupungin metsäpalveluihin

2.1.2019

Tuulituhopuiden korjuu on erityistä huolellisuutta ja ammattitaitoa vaativaa työtä. Ilman pakottavaa syytä tai välitöntä vaaratilannetta ei tuhopuiden korjuuseen tule ryhtyä muiden kuin ammattilaisten.

Välittömissä vaaratilanteissa tulee yhteys ottaa hätänumeroon 112 tai johtoihin tai sähköön liittyvissä riskiasioissa Kokkolan Energian tai Korpelan Voiman päivystykseen alueesta riippuen.

Kaupungin omistamilla alueilla tuhopuiden korjuu tehdään ensi sijassa johdetusti kaupungin metsäpalveluiden toimesta.

Mikäli puita on kaatunut kaupungin maalta, esimerkiksi metsistä ja puistoista, niitä ei saa mennä oma-aloitteisesti raivaamaan, vaan asiasta tulee ilmoittaa kaupungin metsäpalveluihin. Ilmoituksessa on hyvä mainita mitä on tapahtunut, missä ja onko tilanteesta välitöntä haittaa. Mikäli puita on kaatunut tielle tai kävely- ja pyörätielle, ilmoituksen voi tehdä myös tiemestarille.

Koska puita on jo kaatunut ja mahdollisesti tulee vielä kaatumaan lisää, pyydetään kaupunkilaisilta kärsivällisyyttä. Kaupunki aloittaa tuhopuiden korjuun kaupungin alueilta pahimmista kohteista ja etenee sitten seuraaville kohteille, mutta korjuutyöt vaativat oman aikansa.

On muistettava, että tuuli myös irrottaa puiden juuria, vaikka puu pysyisikin pystyssä. Tästä syystä lähipäivinä kannattaa vielä tarkkailla ympäristöä. Juuresta irronnut puu voi kaatua myöhemmin, kun myrskytuulet ovat jo laantuneet. Tällöin tulee toimia edellä mainitulla tavalla.

Yksityisellä maalla on jokaisen maanomistajan asia päättää omien tuhopuidensa korjuusta.

Sivun alkuun

Päivitetty 2.1.2019 | Lähetä palautetta | Tulosta