Olet tässä

Yksityisen varhaiskasvatuksen palveluseteli käyttöön syksyllä 2019

10.5.2019

Kokkolan kaupunki ottaa käyttöön varhaiskasvatuksen palvelusetelin ensi syksynä. Sivistyslautakunta hyväksyi varhaiskasvatuksen palvelusetelisääntökirjan kokouksessaan 9.5.2019.

Sääntökirja on yksityisen varhaiskasvatuksen palvelusetelijärjestelmän menettelyohje. Se sisältää ohjeet palvelua käyttävälle asiakkaalle tai asiakkuutta suunnittelevalle. Seuraavassa vaiheessa sääntökirjan pohjalta laaditaan lomakkeet ja ohjeet, joilla varhaiskasvatuksen palveluseteliä haetaan. 
 
Varhaiskasvatuksen palvelusetelin arvo määräytyy varhaiskasvatusoikeuden, lapsen iän, perheen koon, perheen bruttotulojen sekä perheen ja tuottajan välisen palvelusopimuksen mukaisesti.

Huoltajien maksettavaksi jää palveluntuottajan perimän palvelun hinnan ja palvelusetelin arvon välinen erotus eli omavastuuosuus. Asiakkaan omavastuuosuus on sama kuin kunnallisessa varhaiskasvatuksessa perheeltä perittävä maksu. 
 
Lautakunnan hyväksymät ostopalvelu- ja yksityiset palveluntuottajat (Såka daghem, Daghemmet Trivselrån, Lastenkammarin päiväkoti, ryhmäperhepäiväkodit Tikrun tupa, Nasun talo, Kristillinen ryhmäperhepäiväkoti) siirtyvät syksyllä 2019 palveluseteliin. Mahdolliset uudet palveluntuottajat haetaan kilpailutuksella.
 
Yksityisen varhaiskasvatuksen palveluseteliin siirtyvien varhaiskasvatusyksiköiden asiakkaita informoidaan tulevasta muutoksesta sekä ohjeistetaan palvelusetelin hakemisessa palveluntuottajan toimesta sen jälkeen, kun palvelusetelin hakemiseen liittyvät lomakkeet ovat valmistuneet ja palveluntuottajien kanssa on asioista sovittu.

Sivun alkuun

Päivitetty 10.5.2019 | Lähetä palautetta | Tulosta