Olet tässä

Viheralueet kiinnostavat Kokkolassa

7.2.2019

Kaupungin viheralueet keräsivät kiitosta ja kehittämisehdotuksia Kokkolassa. Joulukuussa toteutettuun kyselyyn vastasi lähes 700 kaupunkilaista.

Kyselyssä kerättiin tietoa viheralueiden käytöstä, laadusta ja monipuolisuudesta. Etenkin alueiden monet käyttötavat ja -tarkoitukset nousivat esille. ”Kaupunkilaiset nostivat esille paitsi päivittäistä liikkumis-, asiointi- ja ulkoilukäyttöä, myös yhteisöllisempiä käyttötapoja: ihmisten tapaamista, leikkiä, tapahtumia ja piknikkejä”, iloitsee kaupunginpuutarhuri Sini Sangi. ”Myös urheilun ja ulkoilun kirjo on laaja, viheralueita käytetään lenkkeilystä skeittaukseen, sup-lautailuun, frisbeegolfiin ja vaikkapa ratsastukseen.”

Kyselyssä koottiin myös kokemuksia viheralueiden laadusta ja houkuttelevuudesta, monipuolisuudesta sekä kunnossapidosta. Leikkipaikkojen ja lähimetsien määrää piti riittävänä yli 60 % vastaajista. Toivelistalle kertyi lisää lähiliikuntapaikkoja, retkeily- ja ulkoilureittejä sekä esimerkiksi talvikävelyyn ja maastopyöräilyyn sopivia, merkittyjä reittejä.

Viheralueiden merkitys kaupungin vetovoimalle ja imagolle korostui vastauksissa. Jopa 70% vastaajista piti viherympäristöä erittäin tärkeänä vetovoimatekijänä. Suosituimpia viheralueita kyselyn mukaan ovat Suntinvarren, Meripuiston ja uuden Brita Marian puiston muodostama alue, urheilijoiden suosima Santahaka sekä esimerkiksi Torkinmäen ja Isokylän lähiliikuntapaikat. Myös Laajalahden, Patamäen ja Köykärin alueet nousivat esille.

”Kyselyssä haimme myös tietoa siitä, mitä kehittämiskohteita asukkaat pitävät tärkeinä, ja kuinka he haluaisivat saada tietoa viheralueista”, sanoo Sangi. Tärkeimmiksi kehittämisen painopisteiksi nousivat retkeilykohteet, liikuntapaikat, valaistus, roskikset sekä istutukset ja kasvillisuus. Tietoa haetaan mieluiten sanomalehtien lisäksi kaupungin www-sivuilta sekä sosiaalisesta mediasta.

”Olemmekin tehostaneet somen käyttöä, ja esimerkiksi Instagram-tilimme ”Ihan pihalla Kokkolassa” on saanut paljon positiivista palautetta. Kaupunkilaisten osallistuminen viheralueiden kehittämiseen saa jatkoa tulevaisuudessakin”, Sini Sangi lupaa.


Päivitetty 7.2.2019 | Lähetä palautetta | Tulosta