Olet tässä

Yhteistyösopimukset GBK:n ja KPV:n kanssa kaudelle 2019

12.3.2019

Kaupunginhallitus päätti kokouksessaan 11.3. hyväksyä sekä GBK:n naisten ja miesten edustusjoukkueiden että KPV:n edustusjoukkueen kanssa tehtävien yhteistyösopimusten periaatteet kaudelle 2019. Seurojen kanssa laadittavat yhteistyösopimukset noudattavat kauden 2018 yhteistyösopimuksia. Nyt hyväksytyt periaatteet tarkennetaan seurojen kanssa laadittavissa yhteistyösopimuksissa.

Kokkola on profiloitunut kesätapahtumien kaupunkina. Tapahtumat omalta osaltaan vaikuttavat kaupungin vetovoimaan. Suuri osa kesän tapahtumista on erilaisia urheilutapahtumia, muun muassa jalkapallon sarjapelejä. Kaupunki saa jalkapallon sarjapelien kautta sekä katsomo- että medianäkyvyyttä. KPV:n nousu Veikkausliigaan tuo kaupungille lisäksi mahdollisuuden entistä laajempaan näkyvyyteen.

Kaupungin yhteistyösopimuksen arvo perustuu seuran edustusjoukkueen sarjatasoon ja näkyvyyteen. Naisten ykköstä ja miesten kakkosta pelaavien GBK:n edustusjoukkueiden osalta yhteistyösopimuksen arvo on 7 500 euroa kummassakin. Ilmoitusten enimmäiskustannuksiksi kummassakin määritellään 1000 euroa ja otteluisännyys 1000 euroa/ peli.

Veikkausliigaa pelaavan KPV:n edustusjoukkueen yhteistyösopimuksen arvo on 15 000 euroa, sopimuksen digitaalinen näkyvyys ja kummipelaaja 5 000 euroa sekä otteluisännyys 2 500 euroa /peli. Lisäksi varataan Seinäjoella pelattavien kotiotteluiden markkinointikampanjaan  10 000 euroa sekä digiscreenien käyttöön ja materiaalin tuotantoon noin 4 000 euroa.

Sopimuksiin sisältyy muun muassa kaupungin näkyvyys joukkueen pelipaidoissa, varsinaisessa ottelutapahtumassa sekä mahdollisessa muussa joukkueen materiaalissa. KPV:n osalta yhteistyökokonaisuuteen liittyy myös laaja digitaalinen näkyvyys edustusjoukkueen toiminnassa ja eri materiaaleissa. Kaupunki saa itselleen käyttöönsä myös oman nimikkopelaajan. Kaupunki toteuttaa markkinointikampanjan työvoiman saatavuuden sekä kaupunki- ja matkailumarkkinoinnin näkökulmista KPV:n kauden kolmessa ensimmäisessä kotipelissä, jotka pelataan Seinäjoella.

Yhteistyösopimuksien myötä kaupunki sitoutuu otteluisännyyksiin: GBK:n joukkueiden osalta yhdessä pelissä ja KPV:n osalta yhdestä kahteen pelissä. Yhteistyösopimukset mahdollistavat pelaajien ja valmentajien käyttämisen Kokkolan kaupungin tilaisuuksissa, huomioiden kuitenkin peli- ja harjoitusohjelman. Sopimuksissa myös velvoitetaan edustusjoukkueita toimimaan kauden aikana lasten ja nuorten liikunnan edistämiseksi.

Yhteistyösopimukset eivät koske seurojen juniorijoukkueita, joita kaupunki voi harkinnanvaraisesti tukea erikseen.

Kaupunki on myös solminut yhteistyösopimukset meneillään olevalle kaudelle muun muassa Kokkolan Hermeksen, Kokkolan Tiikerien ja Nibacoksen kanssa.

Sivun alkuun

Päivitetty 12.3.2019 | Lähetä palautetta | Tulosta