Olet tässä

Ystävyyskaupunkitoiminnassa painottuu tänä vuonna Kokkolan ja Ratingenin 30-vuotinen ystävyyskaupunkisuhde

5.3.2019

Kokkolan kaupungilla on nykyisin 14 ystävyyskaupunkia ja –kuntaa Amblan ja Järva-Jaanin yhdistyttyä Järvan kunnaksi loppuvuodesta 2017. Aktiivista yhteistyötä tehdään vuosittain 4−5 kunnan ja kaupungin kanssa. Vuoden 2019 talousarviossa ystävyyskaupunkitoimintaan on varattu kaiken kaikkiaan 27 000 euroa. Kaupunginhallitus päätti kokouksessaan 18.2. vuoden 2019 ystävyyskaupunkitoiminnasta.

Kuluvan vuoden ystävyyskaupunkitoiminnassa painottuu Kokkolan ja saksalaisen Ratingenin ystävyyskaupunkitoiminnan 30 –vuotisjuhlavuosi. Juhlavuotta huomioidaan Kokkolassa Venetsialaisten aikaan ja Ratingenissa joulukuun alussa.

Venetsialaisten aikaan Kokkolassa vierailee Ratingenistä 32 hengen Singing Westside –kuoro, joka esiintyy Venetsialaisten kulttuuritapahtumissa sekä kirkkokonsertissa yhdessä paikallisten kuorojen ja Keski-Pohjanmaan konservatorion opiskelijoiden kanssa.

Ratingenin kaupunki mahdollistaa joulukuussa Kokkolan esittäytymisen paikallisella joulutorilla. Samaan aikaan Keski-Pohjanmaan ja Pietarsaaren alueen pelastuslaitoksen henkilökunnan edustus vierailee Ratingeniin vastaavassa laitoksessa. Vierailun tarkoituksena on hyvien käytäntöjen jakaminen. Kuluvanakin vuonna varaudutaan elinkeinoyhteistyön kehittämiseen Suomen ja Ruotsin rannikkoalueiden välillä.

Kiinan Fushunin kanssa toiminnassa keskitytään koulutus- ja matkailuyhteistyön kehittämiseen. Kokkolan yhteislyseon lukio ja sen kiinalainen ystävyyskoulu, Fushunin lukio nro 2, toteuttavat vierailuja toistensa luona vuorovuosina noin puolentoista vuoden välein. Alustavien suunnitelmien mukaan Kokkolasta vieraillaan Fushunissa lokakuussa. Lisäksi Fushunista on kutsuttu 15 pelaajan joukkue valmentajineen ja vanhempineen Kokkola Cup -juniorijalkapalloturnaukseen 18−21.7.

Pohjoismainen yhteistyö kattaa ystävyyskaupungit Ruotsissa, Norjassa ja Tanskassa. Yhteydenpito pitkäaikaisten ystävyyskaupunkien kanssa on viime vuosina keskittynyt lähinnä elinkeinoyhteistyöhön ja nuorten kulttuurivaihtoon Härnösandin ja Kokkolan välillä.  Lisäksi tämän vuoden ystävyyskaupunkitoiminnassa varaudutaan unkarilaisen Hatvanin kaupungin sekä virolaisen Järvan kunnan viralliseen vierailuun Kokkolassa.

Yhdistykset, järjestöt, yhteisöt, koulut ja yksityiset henkilöt voivat anoa avustuksia toimintaan Kokkolan ystävyyskaupunkien kanssa. Ystävyyskaupunkitoiminnan varoista varataan avustus Kokkolan Lauluveikkojen itävaltalaisen ystävyyskuoron Wiener Sängerruden konserttivierailuun 8.−12.7. Kuoro esiintyy Kokkolassa iltatorilla ja kirkossa sekä Kaustisen kansanmusiikkijuhlilla.

Päivitetty 5.3.2019 | Lähetä palautetta | Tulosta