Du är här

Ansökningstiden för sommarjobb hos Karleby stad börjar 14.1.2019

17.1.2019

Stadens sommarjobb kan börja sökas måndagen den 14 januari. Ansökningstiden pågår t.o.m. den 28 februari. Ansökan görs elektroniskt. Årets sommarjobb kan sökas av personer födda 1998−2002.

Karleby stad erbjuder årligen ca 250 ungdomar ett sommarjobb. Sommarjobbare anställs närmast för olika assisterande arbetsuppgifter.

Avsikten med sommarjobben är att introducera unga i arbetslivet och olika yrken, erbjuda dem möjlighet att få erfarenhet av lönearbete, underlätta deras val av yrke och senare deras övergång till arbetslivet.

De som har hunnit längre i sina studier eller är klara med dem har möjlighet att bli anställda som vikarier för mer krävande uppgifter beroende på situationen.

Staden försöker erbjuda sommarjobb för så många unga som möjligt och arbetserfarenhet för studerande inom den egna branschen. Man försöker i första hand anställa unga som inte tidigare har fått sommarjobb hos staden.

Ansökan om sommarjobb i det elektroniska systemet

Bara de ansökningar om sommarjobb som lämnats in i stadens elektroniska system senast 28.2.2019 beaktas, andra ansökningar behandlas inte.

Det lönar sig att noggrant fylla i ansökan. Berätta kort om dig själv och motivera varför just du skulle passa bra till det ansökta sommarjobbet. När vi mottagit din ansökan får du en bekräftelse på mottagandet med ett textmeddelande.

Beskedet om sommarjobb sänds senast den 24 april till alla sökande, dvs. också till dem som inte kan erbjudas sommarjobb.

Sommarjobb kan ansökas på stadens webbplats under rubriken Tjänster> Arbete och näringsliv> Staden som arbetsgivare>Sommarjobb, eller direkt från förstasidan via Genvägar> Sommarjobb och Sommarjobb -banner. Sommarjobb kan börja sökas måndagen den 14 januari.

Upp