Du är här

Samarbetsavtal med GBK och KPV för säsongen 2019

12.3.2019

Stadsstyrelsen beslutade 11.3.2019 godkänna principerna för samarbetsavtalen med GBK:s representationslag (dam och herr) och KPV:s representationslag för säsongen 2019. Samarbetsavtalen som tecknas med föreningarna följer samarbetsavtalen för säsongen 2018. Principerna som godkändes av stadsstyrelsen preciseras i samarbetsavtalen som ingås med föreningarna. 

Karleby profilerar sig som en stad med sommarevenemang. Evenemangen å sin sida inverkar på stadens dragningskraft. En stor del av sommarens evenemang är olika idrottsevenemang som t.ex. fotbollens seriematcher. I och med seriematcherna får staden synlighet både på läktarna och i medierna. KPV, som steg till Veikkausliiga, ger staden möjlighet till ännu större synlighet.

Samarbetsavtalets värde grundar sig på representationslagets serienivå och synlighet. Värdet av stadens samarbetsavtal med GBK:s representationslag är 7 500 euro för både damlaget som spelar i division 1 och herrlaget som spelar i division 2. Kostnaderna för annonseringen uppskattas uppgå till högst 1 000 euro per lag och matchvärdskapet till 1 000 euro per match.

Värdet av samarbetsavtalet som tecknas med KPV:s representationslag som spelar i Veikkausliiga är 15 000 euro, och utgående från avtalet är värdet av digital publicitet och fadderspelaren 5 000 euro och matchvärdskapet 2 500 euro/match. Dessutom reserveras 10 000 euro för marknadsföring vid hemmamatcherna som spelas i Seinäjoki samt ca 4 000 euro för användning av digitala reklamskyltar och produktion av material.

I avtalen ingår bl.a. synlighet för staden på spelskjortor, vid de egentliga matcherna och i annat material som laget ger ut. För KPV:s del innebär samarbetet också omfattande digital synlighet för staden i representationslagets verksamhet och i övrigt material. Staden får också en egen spelare. En marknadsföringskampanj genomförs vid de tre första hemmamatcherna som spelas i Seinäjoki för att marknadsföra staden och locka arbetskraft och turister.

I och med samarbetsavtalen förbinder sig staden att agera som matchvärd vid en match som spelas av GBK:s lag och en till två matcher som spelas av KPV. Samarbetsavtalen innebär också att spelarna och tränarna kan användas vid Karleby stads evenemang, dock med hänsyn till match- och träningsprogrammet. Avtalen ålägger representationslagen att arbeta för att främja fysisk aktivitet hos barn och unga under säsongen.

Samarbetsavtalet gäller inte föreningarnas juniorlag. Staden kan understöda enskilda juniorlag efter prövning.

Staden har också ingått samarbetsavtal för den pågående säsongen med bl.a. Kokkolan Hermes, Kokkolan Tiikerit och Nibacos.

Upp

Uppdaterad 12.3.2019 | Skicka respons | Skriv ut