Olet tässä

Koivuhaan koulun kohdekohtainen sisäilmatyöryhmä 3.9.2020

4.9.2020

Koivuhaan koulun kohdekohtainen sisäilmatyöryhmä kokoontui torstaina 3.9. Koulukiinteistössä on heinä-elokuun aikana tehty Työterveyslaitoksen (TTL) määrittelemiä lisäselvityksiä. Selvityksissä on muun muassa otettu sisäilma- ja emissionäytteitä, tehty rakenneavauksia, tutkittu ilmanvaihtojärjestelmiä, painesuhteita ja rakennuksen tiiveyttä. Lisäksi on tutkittu lattiarakenteita ja ulkoseinien alaosia.  Tutkimukset on tehnyt WSP Finland Oy, jonka raportit TTL saa käyttöönsä syyskuun loppuun mennessä. TTL antaa oman loppuraporttinsa lokakuun loppuun mennessä.

Kesän aikana on tehty korjaustöitä aiempien tutkimusten perusteella. Korjausten yhteydessä on myös tarkastettu kaikki LVIS-läpivientien rakennetiivistykset. Kaikkia huonetiloja ei kesän aikana kuitenkaan saatu valmiiksi, ja korjaustyöt keskeytettiin syyslukukauden alkaessa. Niitä jatketaan syysloman ja tarvittaessa myös joululoman aikana.

Alkuopetustiloissa on tehty lisätutkimuksia elokuussa ja syyskuun alussa. Viljelymenetelmillä tehtyjen tutkimusten (yhteensä 26 kpl) näytteet olivat puhtaita, viljelymenetelmän rinnalla käytettävän qPCR-menetelmän viidestä näytteestä yhdessä oli kohollaan oleva sädesienipitoisuus. Pitoisuus ylittyi kohdassa, josta ei ole ilmayhteyttä sisätiloihin. Kohta on avattu ja siitä on otettu lisänäytteitä, tehty aistinvarainen tutkimus sekä rakennustavan arviointi, rakenteen vaurioherkkyyden ja tuulettuvuuden arviointi. Tilojen käyttöönotto on viivästynyt lisätutkimusten vuoksi. Käyttöönottoaikataulusta tiedotetaan erikseen.

Koulun opetus toteutuu tällä hetkellä väistötiloissa eri puolilla kaupunkia. Koulutyö on aloitettu Koivuhaan, Hollihaan ja Kiviniityn koulun, Vingen sekä Erkinhallin väistötiloissa. Oppilaiden vanhemmat ovat lähettäneet kaupungin johdolle ja terveysvalvonnalle vaatimuksen lapsien siirtämistä kokonaan pois Koivuhaan koulun tiloista tutkimusraportin valmistumiseen ja jatkopäätöksiin saakka. Sivistysjohtaja on vastannut vaatimukseen 19.8. ja todennut, että tavoitteena on siirtää kaikki oppilaat väistötiloihin. Edellytyksenä on löytää korvaavat, opetuskäyttöön sopivat ja turvallisuusvaatimukset täyttävät väistötilat ja pyrkiä keskittämään toimintaa mahdollisuuksien mukaan. Koulu tiedottaa sekä henkilökuntaa että huoltajia mahdollisista muutoksista tai uusista väistötiloista välittömästi niiden varmistuttua.

Koivuhaan koulun kohdekohtainen sisäilmatyöryhmä kokoontuu seuraavan kerran lokakuun alussa.

Päivitetty 3.9.2020 | Lähetä palautetta | Tulosta