Olet tässä

Kokkolan kaupungin toiminta koronavirusepidemian aikana

13.3.2020

Toistaiseksi Keski-Pohjanmaan alueella ei ole todettu koronavirustartuntoja. THL:n tietojen ja muiden maiden kokemuksien perusteella epidemian leviäminen on kuitenkin todennäköistä.  

Kokkolan kaupunki ryhtyy rajaamistoimiin koronavirusepidemian leviämisen estämiseksi. Lisäksi kaupunki kehottaa kaikkia noudattamaan viranomaisten antamia ohjeita ja toimimaan omalta osaltaan niin, että estetään epidemian leviäminen erityisesti vanhusväestöön ja riskiryhmiin. Hyvä käsihygienia, järkevä varautuminen ja yleisötilaisuuksien välttäminen auttavat osaltaan suojaamaan taudilta. 

Kaupungintalo ja aluetoimistot

Kaupunki suosittelee sähköisten palvelujen käyttöä. Asiakaspalvelupisteet ovat avoinna, mutta yhteydenotot suositellaan tekemään ensisijaisesti sähköpostilla tai puhelimitse. Kiireettömissä asioissa suosittelemme lykkäämään yhteydenottoa myöhemmäksi. Kokkolan Veden asiakaspalvelupiste palvelee vain puhelimitse ja sähköpostitse. Kokkolan Energia tiedottaa asiakaspalvelun mahdollisista muutoksista myöhemmin.  

Kaupunki rajoittaa henkilöstönsä työmatkustamista epidemiatilanteen vuoksi. Työmatkoja ei tehdä ulkomaille, myös työmatkustamista kotimaassa rajoitetaan. Tarvittavista työmatkoista linjauksen tekee toimialajohtaja.

Kaupunki on linjannut, että ulkomailta saapuva kaupungin työntekijä ilmoittaa tilanteesta esimiehelleen ja jää omatoimisesti viikoksi kotiin. Kotiin jääville työntekijöille järjestetään ensisijaisesti etätyötä. Mikäli työntekijän omassa lähipiirissä on ulkomailta palaava henkilö, mahdollista etätyötä arvioidaan yhdessä esimiehen kanssa.

Vierailut

Kaupunki ja Kokkolan Vesi eivät ota vastaan vierailuryhmiä missään toimipisteessä. Sovitut vierailut pyritään yhdessä järjestävän tahon kanssa siirtämään myöhempään ajankohtaan. Etäyhteyksien sujuvuutta eri palveluissa testataan parhaillaan.

Isommat sisäiset koulutukset ja kokoontumiset hoidetaan ensisijaisesti etäyhteyksin. Vain välttämättömät kokoontumiset järjestetään.  Yli 10 hengen sisäisiä kokouksia pyritään välttämään tai ne järjestetään etäyhteyksiä käyttäen. Kaupunginvaltuuston ja –hallituksen kokoukset järjestetään normaalisti. Lautakuntien kokousaikatauluja muokataan tarvittaessa.

Koulut ja varhaiskasvatus

Kaikki koulujen oppilaiden ja työntekijöiden ulkomaille suuntautuvat matkat perutaan kevätlukukaudelta. Kotimaan matkojen osalta koulut peruvat myös vierailut, luokkaretket ja leirikoulut. Koulut ja varhaiskasvatusyksiköt informoivat huoltajia ja oppilaita oman koulun /päiväkodin tilanteesta wilman ja päikyn kautta. 

Ulkomailta saapuvat oppilaat ja päivähoidon asiakkaat ottavat yhteyttä kouluun/ varhaiskasvatusyksikköön, ja jäävät viikoksi kotiin. Jos ulkomailta palaava on ylioppilaskirjoituksiin osallistuva opiskelija, niin hänen on oltava yhteydessä lukionsa rehtoriin, jotta ylioppilaskirjoituksiin osallistuminen voidaan mahdollistaa erityisjärjestelyin.

Liikuntapaikat, kirjasto ja nuorisotilat

Kaupungin liikuntapaikoissa, kirjastoissa ja nuorisotiloissa ei toistaiseksi järjestetä ohjattua toimintaa. Tilat ovat auki, mutta niiden käyttöä suositellaan välttämään. Viikonlopun ohjatut liikuntatapahtumat perutaan. Myös urheiluseurat ovat suositelleet harjoitus- ja kilpailutoiminnan rajoittamista.

Terveysvalvonnan ohjeen mukaisesti Uintikeskus Vesiveijarin ryhmätunnit, muun muassa allasvesijumpat, uimaopetus, vauvauinti ja urheiluseurojen vuorot, on toistaiseksi peruttu.

Ratkaisua päivitetään AVIn ohjeen mukaisesti.  

Kaupungin palvelut

Kaupungin palveluiden ja toimintojen aukioloajoissa ja saatavuudessa saattaa lähiviikkojen aikana olla muutoksia. Tiedotamme muutoksista ja ajankohtaisista asioista verkkosivullamme ja sosiaalisen median kanavillamme.

Päivitetty 13.3.2020 | Lähetä palautetta | Tulosta