Olet tässä

Kokkola valmistautuu koulujen avaamiseen

30.4.2020

Kokkolan kaupungin laajennettu johtoryhmä kokoontui torstaiaamuna 30.4. käsittelemään valtioneuvoston keskiviikkoina päättämiä uusia linjauksia. Niiden mukaan perus- ja esiopetus palaa torstaista 14.5. alkaen lähiopetukseen. Käytännön valmistelutyö alkaa vapun jälkeisellä viikolla, kun kunnat saavat tarkennetut ohjeet aluehallintovirastolta ja Opetushallitukselta. Oppilaiden huoltajat saavat tarkemmat ohjeet lähiopetukseen palaamisesta ja koulukohtaisista järjestelyistä Wilman kautta. Asiasta tiedotetaan ensi viikolla lisää.

”Vaikka edessä onkin paljon käytännön järjestelyjä, lähtökohdat valmistelulle ovat kuitenkin huomattavasti paremmat kuin etäopetukseen siirryttäessä 18.3., jolloin muutokset opetusjärjestelyihin jouduttiin toteuttamaan todella nopeasti”, toteaa sivistysjohtaja Peter Johnson.

Tänä vuonna vietetään etä- ja virtuaalivappua

Kokkolan kaupunki toivottaa kaikille alueen asukkaille aurinkoista vappuviikonvaihdetta.

Kaupunginjohtaja Stina Mattila muistuttaa, että poikkeusolot jatkuvat kevättä juhlistettaessakin: ”Meillä Keski-Pohjanmaalla on onnistuttu rajaamaan koronatartuntojen määrää vastuullisella käyttäytymisellä. Yhteisenä tavoitteena on, että pystymme omalla toiminnallamme vaikuttamaan siihen jatkossakin. Toivon sydämestäni, että jaksamme muistaa liikkumis- ja kokoontumisrajoitukset myös keväisenä juhlaviikonloppuna. Vietetään vappua kotona ja perhepiirissä, nautitaan monenlaisesta virtuaalisesta vappuohjelmasta ja ollaan yhteydessä ystäviin ja sukulaisiin puhelimitse ja sähköisiä kanavia käyttäen!”

Yli kymmenen hengen kokoontumisrajoitus on edelleen voimassa. Sekä poliisi että Ankkuritiimi lisäävät näkyvyyttä puistoissa ja kokoontumispaikoilla, ja ohjaavat tarvittaessa juhlijoita hajaantumaan. 

Päivitetty 30.4.2020 | Lähetä palautetta | Tulosta