Olet tässä

Uudet matkaliput Kokkolan kaupunkiliikenteeseen heinäkuussa

25.6.2020

Kokkolassa otetaan käyttöön uudet kaupunkiliikenteen matkaliput 1.7. alkaen. Uusia matkalippuja ovat

  • Kokkolan kaupunkilippu 
  • Kokkolan arvolippu sekä
  • kaupunkiliikenteessä käytössä olevat Kelan koulumatkatukiliput ja peruskoululaisten liput.

Samalla alueen liikenteessä otetaan käyttöön uusi tunnistepohjainen lippu- ja maksujärjestelmä ja siihen soveltuvat matkakortit.  Matkustaja voi käyttää nykyiset lippunsa loppuun lippujen voimassaoloaikana, mutta vanhoilla matkakorteilla olevia, uusien lippujen tieltä väistyviä lipputuotteita ei voi lisäladata enää 30.6.2020 jälkeen. 

Matkakortit vaihtuvat lippumuutoksen myötä  

Tunnistepohjainen lippu- ja maksujärjestelmä käyttää uutta matkakorttiteknologiaa. Sen vuoksi matkakortit vaihdetaan uusiin tunnistepohjaisiin matkakortteihin lipputuotteiden vaihdon yhteydessä.  Matkustaja voi joko käydä vaihtamassa matkakorttinsa Matkahuollossa tai tilata uuden lipun ja matkakortin Matkahuollon verkkokaupasta. 

Jos matkustajan vanha matkakortti on enintään yhdeksän kuukautta vanha, saa hän uuden matkakortin veloituksetta. Matkustajan vaihtaessa tätä vanhemman matkakortin tai tilatessa matkakortin verkkokaupasta, peritään matkakorttimaksu 6,50 €.  

Uudet tunnistepohjaiset matkakortit eroavat nykyisistä myös ulkoasultaan. Jatkossa asiakas voi valita joko valkoisen, tummansinisen tai pinkin sävyisen matkakortin. Muutoksen myötä erilliset Kelan koulumatkatuki- ja peruskoululaisen matkakorttiaihiot poistuvat käytöstä.  

Sivun alkuun

Päivitetty 16.7.2020 | Lähetä palautetta | Tulosta