Olet tässä

Kaupunkiympäristö rakentaa ja saneeraa kesän aikana

29.5.2020

Kesän aikana toteutetaan useita katujen ja kevyen liikenteen väylien saneeraus- ja rakentamiskohteita.

Uusi kevyen liikenteen väylä Pohjoisväylältä Suntin varteen

yhdistää valmistuessaan Kaarlelankadulta tulevan Pohjoisväylän alikulun ja Vanhan Veistämöntien. Kohde rakennetaan kesä – heinäkuun aikana, ja päällystetään vuonna 2021.

Lottelundin kiertoliittymä Pohjoisväylän ja Vanhan Veistämöntien risteykseen

Heinäkuussa käynnistyvä Lottelundin kiertoliittymän rakentaminen on yksi kesän suurimmista kohteista Kokkolassa. Pohjoisväylän ja Vanhan Veistämöntien risteykseen rakennettava kiertoliittymä palvelee tulevaisuudessa myös tapahtumapuiston liikennettä. Kohde rakennetaan kokonaisuudessaan valmiiksi heinä – lokakuun aikana. Rakennuskohde aiheuttaa työn aikaisia liikenneratkaisuja ja vaikuttaa Pohjoisväylän ja Vanhan Veistämöntien liikenteeseen.

Englanninpuiston ”uusi Pususilta”

Osana Kokkola 400 -juhlavuoden puistokohteita valmistuu Englanninpuistoon, lähelle Barkassivenettä, legendaarisen Pususillan uudempi versio. Uusi Suntin suuntainen Pususilta ylittää Härnösandinkadun suunnalta Suntiin laskevan hulevesipuron. Kesäkuun aikana valmistuva kokonaisuus myös on osa Englanninpuiston valaistussuunnitelmaa.

Tarharannan alueella saneerataan jäte- ja hulevesiviemäreitä

Tarharannan alueella toteutetaan jäte- ja hulevesiviemärien saneeraus Tarharannan-, Viherlaakson-, Hiekkaharjun- ja Villahdenteiden alueella. Työn arvioidaan valmistuvan syyskuun loppuun mennessä, päällystetyöt toteutetaan vuonna 2021.

Kälviän Silmukkalantie

saneerataan syys – marraskuun aikana ja päällystetään vuonna 2021.

Mesilässä parannetaan liittymäjärjestelyjä alueella Energiatie – Satamatie – Patamäentie

Elokuussa tehtävät uudet kaistajärjestelyt helpottavat etenkin ruuhka-aikoja ja raskaan liikenteen ajoa alueella. Saneerattava alue päällystetään syksyn aikana.

Lisää pysäköintipaikkoja Ohtakarille

Ohtakarintien uimarannan viereistä P-aluetta kehitetään yhteistyössä Metsähallituksen kanssa. Parhaillaan meneillään oleva kohde valmistuu juhannukseen mennessä.

Päivitetty 29.5.2020 | Lähetä palautetta | Tulosta