Olet tässä

Kaupunginhallitus 17.8.2020

18.8.2020

Kokkolan kaupunginhallitus päätti maanantain kokouksessaan, että Urheilu- ja tapahtumapuiston kokonaisuudesta ja hybridiareenasta pyydetään lausunnot sivistys- ja kaupunkirakennelautakunnilta. Lausuntojen jälkeen asia etenee kaupunginhallituksen ja -valtuuston käsittelyyn syyskuussa 2020.

Kaupunginhallitus päätti edetä talousohjelman toteuttamisessa. Kaupungin toimialat ja niiden alaiset vastuualueet ovat kevään aikana valmistelleet omat suunnitelmansa, toimenpiteensä ja tavoiteaikataulunsa talousohjelman tavoitteiden saavuttamiseksi. Talousohjelman kolmen vuoden kokonaistavoite on 7 miljoonan euron säästöt, josta käyttötalouden kokonaistavoite nettona on 4,8 miljoonaa euroa.

Talousohjelman toimenpiteitä lähdetään toteuttamaan osana talouden tavoitteiden saavuttamista kaikilla toimialoilla. Niillä on vaikutuksia muun muassa investointeihin ja palvelujen tasomäärityksiin. Koko talousohjelmakauden henkilöstövaikutukset toteutuvat pääosin eläköitymisten, uudelleen organisoinnin, määräaikaisuuksien vähentämisen ja tehtävien yhdistämisen kautta. Yksikkökohtaiset tarkastelut ja neuvottelut käydään suunnitelman edetessä. Päätökset niistä tehdään hallinto- ja toimintasääntöjen mukaisesti. Nyt esitetyillä toimenpiteillä pyritään talouden ja toimintojen pitkän aikavälin tasapainotukseen. Vaikka taloudellinen tilanne on haastava, ei Kokkolan kaupunki kuitenkaan lomauta tänä vuonna henkilöstöään.

Sivun alkuun

Päivitetty 18.8.2020 | Lähetä palautetta | Tulosta