Olet tässä

Kaupunginhallitus kokoontui maanantaina 26.10.

27.10.2020

Kokouksessa käsiteltiin muun muassa Suntinrannan venevajojen vuokrasopimuksien uusimista. Alueelle on laadittu asemakaava, joka varmistaa nykyisen käytön jatkumisen ja toisaalta velvoittaa kaupunkia infran rakentamiseen ja ylläpitoon. Nykyiset vuokrasopimukset irtisanotaan ja korvataan uusilla sopimuksilla nykyisten vuokralaisten kanssa. Uusien sopimuksien vuokra-aika on 25 vuotta, ja niihin sisältyy maininta oikeudesta laiturin pitoon venevajan kohdalla. Kaupunginhallitus päätti esityksen mukaisesti suorittaa kuulemisen vuokrasopimuksien uusimisesta. 

Kaupunginhallitus päätti kokouksessa myös elinkeinopalvelujen jatkotoimista syksyllä tehdyn selvitystyön pohjalta. Kokkolanseudun Kehitys Oy KOSEK jatkaa edelleen toimintaansa osakeyhtiönä, joka tuottaa yritysneuvontapalveluja. KOSEKin toiminta siirtyy nykyisistä yritystalo Evaldin tiloista kaupungintalolle. Muutoksen tarkoituksena on yhtenäisen ja tavoitteellisen elinkeinopolitiikan vahvistaminen. Yhteistyötä yhtiön sekä kaupungin markkinoinnin ja viestinnän kanssa tehostetaan. Jatkossa kaupunki vastaa kokonaisuudessaan elinkeinopoliittisesta viestinnästä, ja KOSEKin viestintä siirtyy osaksi kaupungin viestintää.

Kokouksessa päätettiin myös alueellisen hyvinvointikertomuksen ja –suunnitelman viemisestä valtuuston hyväksyttäväksi. Keski-Pohjanmaan kuntien, Kruunupyyn kunnan ja Soiten yhteistyössä laatima hyvinvointikertomus 2019 ja hyvinvointisuunnitelma vuosille 2020–2024 rakentuvat kuntien hyvinvoinnin ja terveydenedistämisen tavoitteiden pohjalle. Monialaisella yhteistyöllä koottu suunnitelma koostuu neljästä osiosta: lasten ja nuorten hyvinvointistrategiasta, mielenterveys- ja riippuvuusstrategiasta, terveellisten elintapojen edistämisen suunnitelmasta sekä alueellisesta turvallisuussuunnitelmasta. 

Sivun alkuun

Päivitetty 27.10.2020 | Lähetä palautetta | Tulosta