Olet tässä

Kaupunginhallitus kokoontuu maanantaina 5.10.

2.10.2020

Kaupunginhallitus käsittelee lokakuun ensimmäisessä kokouksessaan muun muassa Piispanmäen monitoimitalon asemakaavan muutosta. Asemakaavan muutos käynnistyi vuonna 2018 varhaiskasvatus- ja opetuspalvelujen palveluverkkoselvityksen yhteydessä. Kaavaluonnos on ollut julkisesti nähtävillä helmi-maaliskuussa 2020, ja siihen on saatu eri toimijoiden lausunnot. Lausuntojen mukaan täydennetty kaavaehdotus oli nähtävillä touko-kesäkuussa. Asia etenee valtuuston käsittelyyn.

Kaupunginhallituksen listalla ovat myös alueen varaaminen Halkokarilta Keski-Pohjanmaan Retkimelojien tukikohdaksi sekä niin sanotun ”Mutteribaarin tontin” varaaminen Suntinrannasta.

Kokouksessa käsitellään myös Kokkolan ekosysteemisopimus, joka laaditaan hallitusohjelman mukaisesti vuosille 2021-2027. Ekosysteemisopimus on osa kansallisen TKI-tiekartan uutta kumppanuusmallia, jonka tavoitteena on vahvistaa julkisen ja yksityisen sektorin välistä tutkimus-, kehitys- ja innovaatioyhteistyötä. Kokkolan ekosysteemisopimuksen strategisiksi painopistevalinnoiksi on nostettu akkukemia-ekosysteemi sekä kiertotalous ja teollisuutta tukevat älykkäät ratkaisut. Myös ekosysteemisopimus etenee valtuustoon.

Kaupunginhallitus käsittelee myös perinteisten Kokkolan Venetsialaisten iltatapahtumien toteuttamista jatkossa uuden tapahtumapuiston alueella. Tapahtumakokonaisuuden kehittämiseen ja toteuttamiseen haetaan yhteistyökumppania, joka kantaa tapahtuman järjestelyvastuun ja taloudellisen riskin. Keski-Pohjanmaan Osuuskauppa on kesän aikana osoittanut vahvan kiinnostuksen ja sitoutuneisuuden tapahtuman järjestämiseen uudessa tapahtumapuistossa. Konseptin jatkokehittämiseen valittava yhteistyökumppani sitoutuu tapahtuman vastuulliseen järjestämiseen ja Venetsialaisten perinteen vaalimiseen kaupunkistrategian mukaisesti.

Tapahtumaliputusta koskevan valtuustoaloitteen osalta esitetään kaupungin liputuskäytännön linjausta kokonaisuudessaan. Esityksen mukaisesti kaupunki liputtaa kiinteistöissään virallisina liputuspäivinä Suomen lipulla asetuksen mukaisesti. Tämän lisäksi kaupungintalolla tai muissa kaupungin tiloissa järjestettävien tapahtumien yhteydessä voidaan toteuttaa liputus Suomen lakien mukaisesti toimivan yrityksen, järjestön tai muun tahon lipulla tai tunnuksella. Tapahtumaliputus esitetään järjestettäväksi ensisijaisesti tapahtuma- tai juhlapaikalla. Lisäksi liputus on mahdollista kaupungintalon ja pääkirjasto yhteydessä, mikäli järjestävä taho tekee liputuksesta esityksen kaupungille, toimittaa käytettävät liput ja vastaa mahdollisista lisäkustannuksista. 

Sivun alkuun

Päivitetty 2.10.2020 | Lähetä palautetta | Tulosta