Olet tässä

Tapahtumapuisto ja hybridiareena kaupunginhallituksen pöydällä 14.9.

10.9.2020

Kokkolan kaupunginhallitus saa päätettäväkseen Urheilu- ja tapahtumapuistoa sekä hybridiareenan kokonaisuutta käsittelevän pykälän ensi maanantaina. Kaupunginhallitus on saanut pyytämänsä lausunnot kaupunkirakenne- ja sivistyslautakunnilta, samoin yhteisen lausuntonsa ovat antaneet palloilulajien lajiliitot. Aiemmissa selvitysvaiheissa on käyty vuoropuhelua tapahtumajärjestäjien, urheiluseurojen ja muiden potentiaalisten käyttäjien kanssa, ja kartoitettu niin heidän tarpeitaan kuin kaupungin omaan toimintaan liittyvää käyttöä.

Kaupunginjohtaja esittää, että urheilu- ja tapahtumapuisto sekä hybridiareena etenevät valtuustolle seuraavasti:

  1. Urheilu- ja tapahtumapuiston kehittäminen tapahtuu kaupunginvaltuuston 10.12.2018 hyväksymän alueen yleissuunnitelman mukaan.
  2. Urheilu- ja tapahtumapuiston kehittäminen tehdään yhtiöpohjalta ja sen toteuttamiseksi perustetaan erillinen yhtiö. Kaupunginvaltuusto valtuuttaa kaupunginhallituksen toteuttamaan yhtiön perustamisen ja toiminnan käynnistämisen.
  3. Perustettavan yhtiön tehtävänä on toteuttaa alueelle hybridiareena ja jäähallin yhteyteen harjoitusjäähalli sekä kehittää aluetta liikunta- ja tapahtuma-alueena kohdan 1. mukaisesti.
  4. Nykyinen jäähalli siirretään perustettavaan yhtiöön. Kaupunginvaltuusto valtuuttaa kaupunginhallituksen tekemään tarvittavat toimenpiteet.
  5. Tarvittavat rahoitus- ja takauspäätökset tuodaan erikseen kaupunginvaltuuston päätettäväksi.
  6. Nykyinen keskuskentän alue varataan ja kaavoitetaan pääasiassa asuntotuotantoon. Keskuskentästä aikanaan saatavat myyntituotot sijoitetaan Urheilu- ja tapahtumapuiston kehittämiseen.

Sivun alkuun

Päivitetty 10.9.2020 | Lähetä palautetta | Tulosta