Olet tässä

Koivuhaan koulun kohdekohtaisen sisäilmatyöryhmän tiedote

11.5.2020

Koivuhaan koulun kohdekohtainen sisäilmatyöryhmä kokoontui keskiviikkona 6. toukokuuta. Kokouksessa käsiteltiin Koivuhaan Palvelukeskus Oy:n Työterveyslaitokselta (TTL) tilaamaa selvitystä.

Työterveyslaitokselta tilattu selvitystyö käynnistyy toukokuussa

Touko – syyskuussa 2020 toteutettavassa selvityksessä TTL:n sisäilma- ja rakennustekniikka-asiantuntijat arvioivat Koivuhaan palvelukeskuksen rakennuksen nykyiset olosuhteet. Selvitys käynnistetään toukokuussa aloituspalaverissa. TTL:n asiantuntijat (rakennusterveysasiantuntija, lääkäri ja työyhteisöasiantuntija) haastattelevat kohdekohtaisen sisäilmatyöryhmän jäseniä ja muutamia oppilaiden vanhempia. Tausta-aineistona TTL:llä on käytettävissään kaikki aiemmin tehdyt tutkimusaineistot ja muu tieto rakennuksesta.

Selvitys jatkuu aistinvaraisella katselmuksella kohteessa. Katselmukseen osallistuu kaksi TTL:n rakennusasiantuntijaa, joilla on RTA-pätevyys. Tarvittaessa tehdään lisäselvityksiä. TTL antaa lausunnon altistamisolosuhteista ja terveydellisestä merkityksestä. Tulokset käsitellään kohdekohtaisessa sisäilmatyöryhmässä, ja ne esitellään erikseen syksyllä koulun henkilökunnalle ja oppilaiden huoltajille.

Korjaustöitä toteutetaan kesän aikana

Kevään ja kesän aikana Koivuhaan palvelukeskuksen tiloissa korjataan sisäilmatutkimuksessa havaittuja korjauskohteita. Toukokuussa on tehty luokkakohtaisia ilmanvaihdon säätötöitä. Kesäkuussa uusitaan ilmanvaihdon äänenvaimentimia. Myös kanavistojen puhdistus ja kuvaaminen alkavan koulutyön päätyttyä. Työt valmistuvat kokonaisuudessaan koulujen kesäloman aikana.

Päivitetty 11.5.2020 | Lähetä palautetta | Tulosta