Olet tässä

Koivuhaan koulun sisäilmatyöryhmän tiedote 17.4.2020

17.4.2020

Koivuhaan koulun sisäilmasto-ongelmien selvittäminen jatkuu Kokkolassa. Kohteesta tehdyissä rakennetutkimuksista ei oireille ole löytynyt syytä (esimerkiksi kosteusvaurio tai mikrobikasvusto). 

Kokkolan kaupungin käytännön mukaisesti kohteen sisäilmatyöryhmä on sopinut 16.4. kokouksessaan seuraavista jatkotoimenpiteistä:

  • Koska selittävää selvää syytä ei oireiluihin ole löytynyt, seuraavaksi pyydetään Työterveyslaitoksen (TTL) lausuntoa tähän asti tehdyistä tutkimuksista ja toimenpiteistä, sekä mahdollisista jatkotutkimuksista. Yhteistyö käynnistyy välittömästi jo kuluvan kevään aikana. Työterveyslaitos on Suomen johtava tutkiva viranomainen, jonka asiantuntijat ovat perehtyneet vaativiin sisäilmakohteisiin.  
  • Koivuhaan koulun tiloissa on aiemmin tehty sisäilmatutkimuksia vuosina 2015 - 2019.  Niiden perusteella on tehty korjaustöitä, joista isoimpana luokkakohtaisten ilmanvaihtokoneitten uusiminen ja luokkatilojen ilmanvaihdon lisäkanavointi yhteensä 8 luokkahuoneeseen. Tämän toimenpiteen on todettu jatkuvassa seurantamittauksessa parantaneen ilmanvaihtuvuutta kyseisissä luokissa.
  • Uusimmat täydentävät tutkimukset tehtiin joulukuun 2019 ja helmikuun 2020 välisenä aikana.  Tutkimuksen toteutti Koivuhaan Palvelukeskuksen tilauksesta Ideastructura Oy. Tässä tutkimuksessa havaittiin yksittäisiä pienempiä korjauskohteita. Nämä korjaukset toteutetaan huhti-elokuun 2020 aikana. Koulun tiloja voidaan käyttää tarvittavaan lähiopetukseen korjausten aikana.
  • Koivuhaan koulun sisäilmatyöryhmä kokoontuu seuraavan kerran 6.5., jonka jälkeen tiedotetaan jakotutkimusten etenemisestä ja ensi lukuvuoden opetustilajärjestelyistä.  

Taustaa Koivuhaan Palvelukeskuksesta

Koivuhaan koulu toimii Koivuhaan Palvelukeskus Oy:ltä vuokratuissa tiloissa, joissa koulun lisäksi sijaitsevat kaikki Koivuhaan peruspalvelut. Kiinteistössä on yhteensä 15 toimitilaa, joissa päivittäin työskentelee noin 300 henkilöä. Koivuhaan Palvelukeskus Oy on kaupungin tytäryhtiö, joka vastaa Koivuhaan koulun kiinteistönhuollosta, kunnossapidosta ja korjauksista, sekä tehdyistä ja tulevista tutkimuksista yhteistyössä Kokkolan kaupungin ja Koivuhaan koulun kohdekohtaisen sisäilmaryhmän kanssa. Sisäilmaryhmä koostuu moniammatillisista asiantuntijoista (terveysvalvonta, työsuojeluvaltuutettu, työsuojelupäällikkö, työterveyslääkäri, terveydenhoitaja,  koulun ja päiväkodin edustus, Kokkolan kaupungin sisäilmaasiantuntija sekä Koivuhaan Palvelukeskus Oy:n edustus).


Päivitetty 27.4.2020 | Lähetä palautetta | Tulosta