Olet tässä

Yksinyrittäjän koronatuen myöntäminen Kokkolassa

5.4.2020

Kokkolan kaupunki ja Kokkolanseudun Kehitys Oy KOSEK ovat viikonlopun aikana valmistelleet valtion rahoittaman yksinyrittäjän koronatuen myöntämisprosessia työ- ja elinkeinoministeriön perjantaisen linjauksen mukaan. Kokkolalaiset yksinyrittäjät voivat hakea tukea suoraan KOSEKista. Tämän hetkisen tiedon mukaan tukiasetus tullee voimaan torstaina 9.4. Kokkolan kaupunginhallitus käsittelee asiaa tarvittavilta osin maanantain kokouksessaan.

KOSEK avaa verkkosivulleen hakuohjeet ja hakemuslomakkeen, jonka yrittäjä täyttää ja palauttaa. ”Käsittely tapahtuu KOSEKissa työ- ja elinkeinoministeriön soveltamisohjeiden mukaisesti, ja varsinainen tukipäätös tehdään kaupungin viranhaltijapäätöksenä. Kaupunki hoitaa myös tukien maksatuksen”, kertoo KOSEK:n vt. toimitusjohtaja Pekka Pohjola

KOSEK antaa yrittäjille lisätietoja yksinyrittäjätuesta. Tieto päivittyy sitä mukaa, kun ministeriön ohjeet tarkentuvat. Ajantasainen tieto löytyy verkkosivulta www.kosek.fi. Yrittäjät voivat olla yhteydessä KOSEKin yrityskehittäjiin myös sähköpostitse (korona@kosek.fi) tai puhelimitse.

Valtion koronatuki yksinyrittäjille

Työ- ja elinkeinoministeriö suuntaa eri yritysryhmille tukitoimia koronaepidemian haittojen lieventämiseksi. Osana tätä pakettia toteutetaan yksinyrittäjille suunnattu tuki, jonka hakemusten käsittelyn, päätöksenteon ja maksatuksen hoitavat käytännössä kunnat. Tuki on kokonaisuudessaan valtion rahoittama ja sen kokonaismääräksi Suomeen on myönnetty 100 miljoonaa euroa. Asetus tullee voimaan 9.4., jonka jälkeen tuki maksetaan kunnille laskennallisen jakoperusteen mukaan.  

Päivitetty 5.4.2020 | Lähetä palautetta | Tulosta