Olet tässä

Päivitys koronaepidemiatilanteesta 9.4.

9.4.2020

Varhaiskasvatuksen, opetuksen ja koulutuksen rajoitukset jatkuvat 13.5. saakka

Valtioneuvosto jatkaa rajoituksia lähiopetuksessa kaikilla koulutusasteilla. Näin ollen opetuksen poikkeusjärjestelyt jatkuvat 13. toukokuuta saakka.

Asetusta on täsmennetty niin, että perusopetukseen valmistavan opetuksen oppilailla on oikeus saada lähiopetusta. Valmistavan opetuksen oppilaat ovat perusopetusikäisiä maahanmuuttajataustaisia oppilaita, joiden opetus keskittyy ennen kaikkea suomen ja ruotsin kielen opiskeluun sekä valmiuksien antamiseen esi- tai perusopetusta varten. 

Webinaari yksinyrittäjän koronatuesta ke 15.4.

Kokkolan kaupunki ja KOSEK järjestävät keskiviikkona 15.4. klo 9.00 maksuttoman webinaarin valtion yksinyrittäjän koronatuesta. ”Webinaarissa käydään läpi niin sähköisen hakemuksen täyttäminen kuin hakuun liittyvät käytännön ohjeetkin”, toteaa kehitysjohtaja Jonne Sandberg. ”Käymme läpi myös hakuun tarvittavat liitteet sekä maksatukseen liittyviä asioita, ja vastaamme yrittäjien kysymyksiin.”

Webinaariin mahtuu mukaan 100 ensimmäistä ilmoittautujaa, ja sitä voi seurata myös tallenteena tilaisuuden jälkeen. Ilmoittautumiset KOSEKin verkkosivuilta www.kosek.fi.

Poikkeusolot jatkuvat myös pääsiäispyhinä

Kokkolan kaupunki muistuttaa, että poikkeusolojen rajoitukset liikkumisessa ja kokoontumisessa ovat voimassa myös pääsiäispyhinä. Rajoituksilla pyritään hillitsemään epidemian leviämistä ja suojaamaan tartunnoilta.

”Toivomme kokkolalaisten huomioivan voimassa olevat ohjeet ja noudattamaan niitä myös pääsiäisen aikaan. Se on paras keino suojata itseä, läheisiä ja omaa elinympäristöä. Kannattaa tutustua myös Soiten ohjeistukseen, joka on jaettu koteihin tällä viikolla”, sanoo kaupunginjohtaja Stina Mattila.

”Poikkeusoloista huolimatta haluan kaupungin puolesta toivottaa kaikille mahdollisimman hyvää pääsiäistä. Uskon lujasti siihen, että meistä tämän päivän kokkolalaisista löytyy epävarmoissa oloissakin sitä samaa rohkeutta, jolla aiemmat sukupolvet rakensivat elämää tällä seudulla. Yhdessä me pärjäämme.”

Päivitetty 9.4.2020 | Lähetä palautetta | Tulosta