Olet tässä

Päivitys koronaepidemiatilanteesta 15.3.2020

15.3.2020

Keski-Pohjanmaalla on varmistunut toinen virustartunta. Tartunnan saaneet ovat Soiten antaman tiedon mukaan kotonaan eristyksessä ja hyväkuntoisia. Altistuneet lähikontaktit ovat oireettomia mutta karanteenissa.

Kokkolan kaupungin johtoryhmä kokoontuu aikaisin maanantaiaamuna käsittelemään tarvittavia lisätoimenpiteitä koronavirusepidemian leviämisen hillitsemiseksi ja riskiryhmien suojelemiseksi. Maanantaina on käytettävissä myös ennakkotieto maan hallituksen valmistelemista mahdollisista toimintaohjeista.

Maanlaajuisen epidemiatilanteen edetessä on esitetty paljon kysymyksiä muun muassa koulujen ja päiväkotien sulkemisesta ennakoivana toimenpiteenä. Toistaiseksi Kokkolassa koulut ja päiväkodit toimivat normaalisti ja normaalin lainsäädännön mukaisesti. Lainsäädännön mukaan koulut ja päiväkodit voidaan sulkea aluehallintoviraston tai tartuntatautilain mukaisen viranomaisen päätöksellä. Tartuntatautilain 58 pykälän mukaisena kunnallisena toimielimenä toimii Soiten hallituksen alainen yksilöasioiden jaosto.

Kokkolan kaupunki tiedottaa tilanteesta seuraavan kerran maanantaina johtoryhmän kokoontumisen jälkeen. Tiedotteet julkaistaan myös kaupungin verkkosivulla ja sosiaalisen median kanavissa.

Päivitetty 15.3.2020 | Lähetä palautetta | Tulosta