Olet tässä

Päivitys koronaepidemiatilanteesta 16.3.2020

16.3.2020

Kokkolan kaupungin johtoryhmä kokoontui maanantaiaamuna. Tilannekatsauksessa käytiin läpi koronavirusepidemian aiheuttamia muutoksia eri toimialoilla. Epidemian leviämisen hillitsemiseksi tehdään toimenpiteitä koko kaupunkiorganisaatiossa. Samalla kaupunki pyrkii turvaamaan palvelut ja normaalin päätöksenteon sujuvuuden.  Kaupunki seuraa valtioneuvoston linjauksia. Kaupungin voimassa olevaa ohjeistusta täydennetään ja muutetaan tarvittaessa.

Koulut ja varhaiskasvatus

Koulut ja päiväkodit ovat yhteiskunnan keskeisiä toimintoja, joita ei pidä lamaannuttaa ilman painavia syitä. Toiminnalla pyritään takaamaan mahdollisimman normaali arki lapsille ja perheille. Samalla turvataan se, että vanhemmat pystyvät tekemään tärkeää työtä poikkeavissa olosuhteissa.

Kouluille ja varhaiskasvatusyksiköihin on tehty linjaukset, joiden pyrkimyksenä on koronavirustartuntojen leviämisen hillitseminen. Perheitä muistutetaan, että varhaiskasvatukseen ja kouluun voi tulla vain terveenä.

Peruskoulut ja lukiot

Toistaiseksi Kokkolassa koulut ja päiväkodit toimivat normaalisti ja normaalin lainsäädännön mukaisesti. Sekä peruskouluissa että lukioissa opetus jatkuu opetussuunnitelmaa noudattaen. Myös aamu- ja iltapäiväkerhot toimivat normaalisti. Koulut informoivat huoltajia ja oppilaita mahdollisista muutoksista suoraan Wilman kautta.

Lainsäädännön mukaan koulut ja päiväkodit voidaan sulkea aluehallintoviraston tai tartuntatautilain mukaisen viranomaisen päätöksellä. Tartuntatautilain 58 pykälän mukaisena kunnallisena toimielimenä toimii Soiten hallituksen alainen yksilöasioiden jaosto. Erityisesti ylioppilaskirjoituksiin osallistuminen pyritään turvaamaan. Ulkomailta saapuvat oppilaat ottavat yhteyttä kouluun, ja jäävät viikoksi kotiin.

Varhaiskasvatus

Päiväkodit ja muut varhaiskasvatusyksiköt ovat avoinna normaalisti. Avoimen varhaiskasvatuksen toiminta (avoin perhekerho, lastenkerho ja leikkikenttätoiminta) keskeytetään toistaiseksi tiistaista 17.3. lähtien. Leikkikentät ovat normaalisti käytettävissä, mutta ohjattua tai parkkitoimintaa ei järjestetä. Asiakasperheitä informoidaan mahdollisista muutoksista suoraan Päikyn ja Wilman kautta.

Varhaiskasvatuksen vanhempaintapaamiset, vierailut, vanhempainillat ja kaikki muut retket sekä tapahtumat perutaan toistaiseksi. Lapsiryhmien välistä yhteistyötä vähennetään ja pyritään pitäytymään omissa kotiryhmissä. 

Siivousta etenkin ruokailutiloissa tehostetaan. Tilanne huomioidaan myös ruokalistasuunnittelussa. Koulut ja varhaiskasvatusyksiköt informoivat huoltajia ja oppilaita mahdollisista muutoksista suoraan Wilman ja Päikyn kautta. 

Kokkolan kaupunki toivoo niiden varhaiskasvatuksessa olevien lasten huoltajia, jotka ovat siirtyneet etätöihin tai joilla on muutoin mahdollisuus, harkitsemaan lapsensa hoitamista kotona. Mikäli huoltajat siirtävät lapsensa kotihoitoon, riittää siitä ilmoitus Päikkyyn.

Uintikeskus Vesiveijari ja muut liikuntatilat

Kaupungin liikuntapalvelujen ohjatut vuorot on peruttu. Epidemian leviämisen rajoittamiseksi kaupunki on päättänyt lisätoimena sulkea Uintikeskus Vesiveijarin 17.-31.3. Sulkemisen aikana käynnistetään muun muassa vuosihuoltoon liittyviä korjaustöitä. Muut samassa kiinteistössä toimivat yritykset päättävät aukioloajoistaan itse.

Urheilutalo ja muut liikuntahallit pidetään toistaiseksi auki. Mahdollisista aukioloaikojen muutoksista tiedotetaan paikkakohtaisesti. Myös koulujen liikuntatilat ovat avoinna lähinnä koululiikunnan käyttöön. Kaikkien liikuntatilojen käyttäjiä muistutetaan harjoittelusta vain terveenä ja hyvän hygienian noudattamisesta.

Kipparihalli ja jäähalli pidetään auki varattujen vuorojen mukaisesti. BestHall Areenan kausi päättyy hieman suunniteltua aikaisemmin tällä viikolla.

Kirjastot ja nuorisotilat

Kirjastot ja nuorisotilat pidetään auki, mutta tapahtumia ja ohjattua toimintaa ei järjestetä. Nuorisotiloihin suunniteltu hävikkiruokatarjoilun kokeilu siirretään alkamaan myöhemmin. 


Asiakaspalvelupisteet

Kaupunki suosittelee sähköisten palvelujen käyttöä. Asiakaspalvelupisteet ovat avoinna, mutta yhteydenotot suositellaan tekemään ensisijaisesti sähköpostilla tai puhelimitse. Kiireettömissä asioissa suosittelemme lykkäämään yhteydenottoa myöhemmäksi. Kokkolan Veden asiakaspalvelupiste palvelee vain puhelimitse ja sähköpostitse. Kokkolan Energia tiedottaa asiakaspalvelun mahdollisista muutoksista myöhemmin.  

Kaupungin palveluiden ja toimintojen aukioloajoissa ja saatavuudessa saattaa lähiviikkojen aikana olla muutoksia. Tiedotamme muutoksista ja ajankohtaisista asioista verkkosivullamme ja sosiaalisen median kanavillamme.


Päivitetty 16.3.2020 | Lähetä palautetta | Tulosta